Saturday, September 8, 2012

Επιχείρηση συσκότισης στη Σιβιτανίδειο

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, οι αποκαλύψεις μας για τα όσα δυσώδη λαμβάνουν χώρα στη Σιβιτανίδειο θορύβησαν τους σιβιτανιδιστές, οι οποίοι όχι μόνο προσπαθούν ανηλεώς να εξαφανίσουν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και να διοχετεύσουν διάφορα δημοσιεύματα για να παρουσιάσουν τη Σιβιτανίδειο ως εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο(!).

Φέτος για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος απέφυγε, ως πονηρός αρβανίτης, να παραστεί στο μνημόσυνο των αδελφών Σιβιτανίδη, προκειμένου να μην ταυτιστεί το πρόσωπό του με τα αποκαλυφθέντα σκάνδαλα. Όμως η Μονή Ασωμάτων Πεντέλης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να ενημερώσει το θρησκευόμενο κοινό για την "πολύ αξιόλογη Τεχνική Σχολή"(!) και για τους υπεύθυνους για τα σκάνδαλα που χωρίς ντροπή παρέστησαν για να τιμήσουν αυτούς που αφελώς δώρισαν την περιουσία τους για να μισθοδοτούνται ααργόμισθοι γόνοι:

"Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος του Διοικ.Συμβουλίου, κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και τα μέλη αυτού, ο κ. Γεώργιος Κοτονιάς, Χημικός, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, προϊστάμενος των εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί της Σχολής, ως και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ.Κων. Ασκούνης."


Οι αρθρογράφοι της Μονής Ασωμάτων Πεντέλης παραλείπουν βέβαια να ενημερώσουν το κοινό για το ότι οι παραπάνω έχουν διακριθεί για τους διορισμούς συγγενικών και "φιλικών" προσώπων τους στη Σιβιτανίδειο, ενώ παρουσιάζεται ως χημικός ένας απόφοιτος της Σιβιτανιδείου(!), ο δε δήμαρχος δεν συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδείου, όπως η διαθήκη των αφελών αδελφών ορίζει, όμως δε χάνει την ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Όσο για το παρεκκλήσιο που έκανε εντύπωση στους άγιους πατέρες, τα έσοδά του πηγαίνουν στα έσοδα της Σιβιτανιδείου, δηλαδή οι διορισμοί συγγενών και γκόμενων χρηματοδοτούνται όχι μόνο από το δημόσιο χρήμα, αλλά ακόμα και από το κερί που ανάβει ο ευλαβής προσκυνητής!

Όμως τα παράδοξα δεν τελειώνουν εδώ. Την ίδια χρονική περίοδο το Γραφείο Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επέλεξε τη Σιβιτανίδειο ως κατάλληλο μέρος για τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα "Αειφορία και ανάπτυξη"(!). Πληροφορίες μας αναφέρουν πως και εκεί εκτυλίχθηκαν παρόμοια σκηνικά.

Αντί οι ιερείς και αρχιερείς να πηγαίνουν στη Σιβιτανίδειο για να συναγελάζονται με τον διεφθαρμένο εσμό, θα έπρεπε να πηγαίνουν για να επιβάλλουν το ήθος. Σε αυτές τις επιχειρήσεις συσκότισης γύρω από τη διαφθορά και τη σήψη του σιβιτανιδισμού θα απαντήσουμε με νέες αποκαλύψεις.