Friday, September 7, 2012

Τί συμβαίνει με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας;

Φαίνεται πως η τολμηρή απόφαση του Πανάρετου να τιμωρηθεί επιτέλους η άκρατη οικογενειοκρατία, που στην περίπτωση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας ξεπέρασε κάθε όριο, δεν πτόησε κάποιους, που παρά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του τμήματος συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για την προώθηση προνομιούχων.

Το παράθυρο φαίνεται πως είναι το μεταπτυχιακό που λειτουργεί στο συγκεκριμένο τμήμα, καθώς και οι διδακτορικές διατριβές. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξαν έντονες διεργασίες για να εφοδιαστεί με διδακτορικό εκλεκτός μητροπολίτη της Στερεάς Ελλάδας και ολύμπιος κουμπάρος, παρά το γεγονός πως υπήρχαν παρατυπίες σχετικά με την εγγραφή του στον πρώτο και δεύτερο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών, και στις σχετικές διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα σε ΓΣ στις 4 Ιουλίου 2011 κάποιοι θυμήθηκαν πως είχαν εξετάσει τον υποψήφιο μία οκταετία πριν, για να αποφασίσουν τελικά την κρίση της διατριβής στις 14 Ιουλίου 2011. Το τι έγινε στο ενδιάμεσο δεκαήμερο μάλλον δικαιώνει τη φήμη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Στην τριμελή επιτροπή που έκρινε το εν λόγω "διδακτορικό" φέρονται να συμμετείχαν κάποια πρόσωπα γνωστά σε όσους έχουν παρακολουθήσει το ιστορικό του συγκεκριμένου τμήματος.

Τέτοιες μεθοδεύσεις σίγουρα δεν είναι άγνωστες στα Ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορούν ένα ιδιαίτερα σεσημασμένο τμήμα, το οποίο κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως προπύργιο θεολογικότητας(!).