Wednesday, June 27, 2012

Σούρα και μαστούρα στο Υπουργείο Παιδείας

Ο -ένας από τους πολλούς- κουμπάρος του Καλού γνώρισε μεγάλες δόξες στο παρελθόν. Ο καλός κουμπάρος φρόντισε να τον ανεβάσει σε αξιώματα που ο ταπεινός λειτουργός της τεχνικής εκπαίδευσης δεν είχε ποτέ του φανταστεί.

Αφού αποφάσισε να εκτεθεί και αυτός με το κόμμα της Ντόρας στις δημοτικές εκλογές, δε μπορούσε να αφεθεί στην τύχη του. Όπως και με άλλους εκλεκτούς του μητσοτακικού μορφώματος, η Αννούλα έδειξε κατανόηση. Του βρήκε μια θέση στην Κεντρική Υπηρεσία όπου θα μπορούσε να συνεχίσει να παριστάνει το διευθυντικό στέλεχος και να κάνει και τα ψώνια του στο Mall.

Μόνο που ο κουμπάρος δεν ξεχνά τις παραδόσεις της Μεσσηνιακής γενέτειρας, όσο κι αν τα φώτα της πρωτεύουσας και των εμπορικών κέντρων της προσπαθούν να τον ξελογιάσουν. Του αρέσει να γεύεται και κανένα ποτηράκι (χικ). Λίγο περίεργη εικόνα για ένα στέλεχος του Υπουργείου να παραπατά από τη σούρα (χικ). Αλλά μήπως είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος; Με τόση αγωνία να καταφέρει να επιπλεύσει για άλλη μια φορά, η σούρα είναι δικαιολογημένη!