Thursday, June 21, 2012

Παραπολιτικά

Ένα ενδιαφέρον παραπολιτικό αναφέρεται στο σεμνό και ταπεινό βίο γαλάζιων στελεχών:

"ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΟΤΗ
Γράφει Γιώργος Χαραλαμπάκης
(ΣΕΛΕΤΕ Κρήτης)
Κύριε Νότη Μηταράκη, πες μου το επιτελείο σου να σου πω ποιος είσαι. Ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου εμφανίζεται ο ανεπάγγελτος Δημήτριος Παρράς. Εάν κρίνουμε από τη συμπεριφορά του, η οποία χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια, αλαζονεία, ασχετοσύνη, θα καταλάβουμε γιατί περιφρονεί τους υπόλοιπους καλοχαρτζιλικομένους συνεργάτες του γραφείου τους οποίους συνεχώς τους στέλνει για θελήματα. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πολλά μάτια τον έχουν εντοπίσει τις μεταμεσονύχτιες ώρες σε μπαρ υπό την εμφανή επήρεια αλκοόλ με έκδηλο ύφος ρεταλιού-ρεμπεσκέ. Ο έτερος σωματοφύλακας είναι ο Μανώλης Σαρρής, πολυπράγμων και ξερόλας, με ακατάσχετη λογοδιάρροια, παρουσιάζεται ως ο μεγάλος κομματικός παράγοντας της Α' Αθηνών προκαλώντας το γέλωτα. Ο τρίτος και καταϊδρωμένος γραφικός σωματοφύλακας έχει το όνομα, Χρήστος Βεϊογλάνης, με εμφάνιση κράχτη ταβέρνας στα Βλάχικα Αττικής προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα χαρμολύπης. Η κατάντια και ο κατήφορος σε όλο το μεγαλείο. Εμφανίζεται ως ο κοτζαμπάσης της περιοχής Άνω Κυψέλης, γνωστός γυρολόγος των κομματικών γραφείων, αφού η πληθωρική παρουσία του έγινε κατά καιρούς ιδιαίτερα αισθητή σε τουλάχιστον 10 γραφεία βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών της Α Αθηνών. Όσοι τους γνωρίζουν επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω. Κύριε Μηταράκη μπόρεί εσείς να μην τα έχετε κάνει όλα αυτά, αλλά τα κάνουν οι άνθρωποί σας. Κρίμα δεν είναι να χαλάνε το όνομά σας; "


Ανέλπιστα ειλικρινής η απάντηση του Δημήτριου Παρρά. Όμως δε μπορούμε να μην επισημάνουμε την παράλειψη του συνήθως καλά πληροφορημένου fimotro να αναφερθεί και στο άλλο μέλος της συγκεκριμένης παρέας, τον Ιωάννη Λυμπέρη, επαγγελματία διευθυντή δημοσίων ΙΕΚ, ο οποίος όταν είδε πως η ΝΔ δεν του έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου στη Δωρίδα Φωκίδας αποφάσισε να ακολουθήσει τον κουμπάρο του Καλό στο μόρφωμα της Ντόρας, αλλά εγκαίρως είδε πως το κόμμα δεν περπατάει και αναθέρμανε τις σχέσεις του με παράγοντες σαν τους ανωτέρω που φιλοδοξούν να (ξανα)σώσουν την Ελλάδα.

Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Ιωάννης Λυμπέρης έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις νυκτερινές διασκεδάσεις, ίσως για να πνίξει τη στενοχώρια του για τη μαύρη τρύπα των οικονομικών της Σιβιτανιδείου.