Sunday, June 3, 2012

Η γελοιότητα των σιβιτανιδιστών

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας για τη Σιβιτανίδειο αποκάλυψαν για μία ακόμα φορά τη σήψη και τη διαφθορά που βασιλεύει όχι μόνο σε ολόκληρη την εκπαίδευση, αλλά ακόμα περισσότερο σε θύλακες καλά προστατευμένους από διαπλεκόμενα συμφέροντα. Θυμίζουμε μερικές από αυτές:

Αθηνά Μπαρμπάκου: ΔΕ Ψυχολογίας(!)

Παράνομες κρυφές προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο

Η λίστα της ντροπής και του αίσχους για το ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου

Μαθαίνουμε πως οι αποκαλύψεις αυτές θορύβησαν το αμαρτωλό κτίριο, και πως, μπροστά στο φόβο του άπλετου φωτός που κάποτε θα χυθεί καυτηριάζοντας τη σαπίλα του σιβιτανιδισμού, κάποιοι έσπευσαν να εξαφανίσουν στοιχεία προκειμένου να καλύψουν τα σκάνδαλα αυτά.

Επιπλέον, προκειμένου να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας γύρω από έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές των σκανδάλων, κυκλοφόρησε η ιδέα να διοχετευθούν στον τύπο αγιογραφίες του κυβερνήτη της εύφορης κοιλάδας, παρουσιάζοντάς τον ως αγωνιστή της εθνικής αντίστασης(!).

Για όσους αναρωτιούνται πως γίνεται εκπαιδευτικοί να χαρακτηρίζονται από τέτοια γελοιότητα, αυτά είναι τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας ενδογαμίας και ιδρυματισμού, που σε περιπτώσεις όπως αυτή της Σιβιτανιδείου έχουν όχι μόνο μεταφορική αλλά και κυριολεκτική σημασία.

Εμείς τους υποσχόμαστε ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις σκανδάλων, για τις οποίες ήδη γίνεται σχετική έρευνα, και οι οποίες επίσης θα συζητηθούν!