Saturday, June 2, 2012

Αντώνης Σαμαράς και μαύρη εργασία στο Κολλέγιο Αθηνών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα καταγγελίας για μαύρη εργασία στο Κολλέγιο Αθηνών, στο οποίο προεδρεύει ο αδελφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος Σαμαράς, και το οποίο αποτελεί κληρονομιά της οικογένειας Σαμαρα (ένα ενδιαφέρον ιστορικό ζήτημα που ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον):

"Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ύστερα από καταγγελίες για παράνομη (μαύρη) εργασία στο Κολλέγιο Αθηνών και από επίσημα έγγραφα του Δ/ντη ΔΕ Β' Αθήνας, κ. Σιψή, που έχει διατάξει έρευνα για το θέμα, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Σαμαρά. Να θυμίσουμε εδώ πως  Πρόεδρος του "Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος" είναι ο αδελφός του κ.Σαμαρά, Αλέξανδρος.
Στην επιστολή αυτή δεν υπήρξε ποτέ απάντηση. Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απευθύνθηκε με υπομνηστική επιστολή του προς τον κ. Σαμαρά προ ολίγων ημερών, η οποία έμεινε επίσης αναπάντητη.
Γιατί δεν απαντάτε, κύριε Σαμαρά; Τα όσα διακηρύσσετε περί νομιμότητας, ηθικής και οικογενειοκρατίας, μήπως χάνουν την ισχύ τους, όταν αγγίζουν το δικό σας περιβάλλον;"


Αξίζει να επισκευθείτε τη σελίδα της ΟΙΕΛΕ και να διαβάσετε τις επιστολές.

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά στο ζήτημα θυμίζει έντονα τη στάση της Άννας Διαμαντοπούλου στο ζήτημα των εξετάσεων του ΙΒ, και δε μας εκπλήσει η σιωπή του. Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν υστερεί σε διαφθορά και διαπλοκή σε σχέση με τη δημόσια, με τη μόνη διαφορά πως η ΟΙΕΛΕ έχει δείξει μαχητική διάθεση προς κάθε κατεύθυνση, σε αντίθεση με τους διάφορους ΟΛΜΕδες που αποτελούν σημαντικό μέρος του προβλήματος της διαφθοράς της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, αν δεν υπήρχε η οικογενειοκρατία μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς που θα βρισκόταν, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι γόνοι.