Monday, February 6, 2012

Οι διοριστέοι

Είμασταν οι πρώτοι που θίξαμε το ζήτημα που για χρόνια όλοι έκρυβαν: Ποιοί είναι πραγματικά οι διοριστέοι και με ποιούς τρόπους κάποιοι εκτοξεύτηκαν στις κορυφές των πινάκων αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Αρκετοί από αυτούς που είχαν αναφερθεί ενδεικτικά (γιατί στην πραγματικότητα ήταν πολύ περισσότεροι εκείνοι που επωφελήθηκαν) έχουν ήδη διοριστεί, κάποιοι όμως περιλαμβάνονται και στους καταλόγους των ισχνών φετινών διορισμών, και θα αναφερθούμε σε μερικά ονόματα, για να θυμήσουμε με ποιόν τρόπο γίνονται οι διορισμοί:

ΠΕ04.01 ΦΥΣΙΚΟΙ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ απεφοίτησε το 2004, προσελήφθη το 2007

Σημειώνουμε πως ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μόνος στους φετινούς πίνακες διορισμών με το ίδιο επώνυμο με γνωστούς συνδικαλιστές και στελέχη της εκπαίδευσης.


ΠΕ09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

ΛΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ απεφοίτησε το 2005, προσελήφθη το 2005


Αυτές είναι μόνο δύο περιπτώσεις από τις πολλές που κάποιοι αποφοιτούν και την ίδια στιγμή αποκτούν προϋπηρεσία, και έκτοτε συσσωρεύουν μόρια και μέσω της γνωστής αξιοκρατίας καταλήγουν να διορίζονται ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις λίστες των διοριζόμενων, αλλά και των υπολοίπων "διοριστέων" που υποτίθεται πως περιμένουν τον "αξιοκρατικό" διορισμό τους.