Friday, January 20, 2012

Πως οι εκπαιδευτικοί ζουν εις βάρος της κοινωνίας

Κάθε τόσο διαβάζουμε πύρκαυλες ανακοινώσεις εκπαιδευτικών για χρεωστούμενα του κράτους προς αυτούς, και προκαλεί εύλογα την απορία η ευκολία με την οποία οι εκπαιδευτικοί απαιτούν χρήματα που τσεπώνουν κυριολεκτικά εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

Ένα τυπικό παράδειγμα είναι τα δήθεν δεδουλευμένα των αξιολογητών της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, οι οποίοι ισχυρίζονται πως παραμένουν απλήρωτοι από το 2008, και όπως όλοι οι επιτήδειοι έτσι κι αυτοί έχουν τη συμπαράσταση βουλευτών και πολιτικών.

Εκείνο που ξεχνούν να πουν είναι πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αξίζουν αυτά τα χρήματα. Απλώς ο εκάστοτε διευθυντής σε κάθε σχολείο έχρισε τον καλύτερο γλείφτη του "αξιολογητή" προκειμένουν να καρπωθεί το σχετικό εισόδημα. Ακόμα και τη σχετική γραφική εργασία που απαιτούσε η συγκεκριμένη θέση έιναι αμφίβολο αν την έκαναν οι ίδιοι οι "αξιολογητές".

Ακόμα και η ίδια η λέξη αποτελεί κοροϊδία στα πρόσωπα των φορολογούμενων. Τί ακριβώς αξιολόγησαν όλοι αυτοί, από τη στιγμή που ήταν από ανέκαθεν γνωστό το πως λειτουργούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από το οποίο όχι μόνο φαγώθηκαν πολλά λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πολλοί γόνοι, γκόμενες, γκόμενοι και άλλοι προνομιούχοι απόκτησαν ισχυρή προϋπηρεσία για να διοριστούν;

Το ίδιο ισχύει και για άλλα εισοδήματα ή υποτιθέμενες εργασίες εκπαιδευτικών. Ας δούμε το παρακάτω παράδειγμα:

"Έχουμε δει ομάδες αγωνιστών (πχ εκπαιδευτικών) να χρησιμοποιούν τα παιδιά, να τα παροτρύνουν σε καταλήψεις ώστε να... απολαμβάνουν μισθούς αλλά και μάυρα λεφτά απο τα φροντιστήρια που κάνουν εκμεταλλευόμενοι τις καταλήψεις. Αλλη μια ομάδα αγωνιστών είναι αυτοί που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στα σχολεία. Απο το νόμο είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν στις τάξεις κάποιες ώρες και να διδάσκουν. Φυσικά κανείς δεν κάνει τον κόπο γιατί μάλλον θα μειωνόταν η παγκοσμίου εμβελείας προσωπικότητά τους. Απλά γνωστοποιούν στην υπηρεσία τους πρόγραμμα στο οποίο φαίνεται ότι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία για να είναι καλυμένοι, και εφαρμόζουν άλλο διαφορετικό στο σχολείο όπου φυσικά η μεγαλειότητά τους απολαμβάνει καφέ στα γραφεία, η στα καφέ της γειτονιάς τους.(Οι αναπληρωτές άλλωστε γι αυτό διορίζονται).Ας κάνουν τον κόπο οι "επιθεωρητές" να μπουν σε ένα σχολείο και να ρωτήσουν τα παιδιά αν τα διδάσκει καμμιά τεράστια διευθυντική προσωπικότητα , τρομάρα τους. Και υπάρχει βέβαια και η άλλη κατηγορία αγωνιστών που λέγονται εκλεγμενοι εκπρόσωποι οι οποίοι θεωρούν υποχρέωση προς το πρόσωπό τους, το μειωμένο ωράριο, αν το κάνουν και αυτό."


Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανείς έλεγχος, για τους ίδιους λόγους που δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος για την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Και όποιος μιλήσει ή καταγγείλει ξέρει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκπαιδευτική μαφία που έχει διαβρώσει τα πάντα.

Αλλά όσοι νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κι άλλους τρόπους για να αυξήσουν το εισόδημά τους, έστω και σε είδος, είναι πάλι γελασμένοι. Ας δούμε πάλι μια ιστορία που σίγουρα δεν είναι μοναδική:

"Προτού αναλύσω τι ακριβώς εννοώ με τον τίτλο θα κάνω μια μικρή αναφορά στο παρελθόν. Ο Σύλλογος Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου αποφάσισε να προσλάβει μια συνταξιούχο κυρία για να... εκτελεί χρέη επιστάτριας, καθαρίστριας και τραπεζοκόμου (!!!) με μισθό που της κατέβαλαν οι γονείς. Ο μηνιαίος μισθός ήταν αρκετά καλός για ένα συνταξιούχο άνθρωπο. Ωστόσο κάποιοι γονείς δεν ήταν ευχαριστημένοι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο σύλλογος γονέων μετά από δύο έτη περίπου να κινήσει διαδικασία αντικατάστασής της. Ο σύλλογος δασκάλων αν και μη αρμόδιος τάχθηκε υπέρ της, αναγκάζοντας το σύλλογο γονέων να παγώσει το θέμα αντικατάστασής της δεδομένου ότι η περσινή σχολική χρονιά τελείωνε. Μια κίνηση που αποδείχθηκε λανθασμένη.
Με αυτά και με εκείνα φθάνουμε στη φετινή χρονιά όπου λόγω της γνωστής οικονομικής κατάστασης που έχουμε περιέλθει όλοι μας, στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων δημιουργείται θέμα με το καταβαλλόμενο μη νόμιμο μισθό της συνταξιούχου. Πολύ σωστά κάποιοι επέμεναν τα χρήματα τουλάχιστον να αποδοθούν σε κάποιο άνεργο άνθρωπο. Μετά από αυτό ο σύλλογος γονέων αποφασίζει να διακόψει τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη κυρία φοβούμενος πλέον μελλοντικές καταγγελίες. Σε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων που ακολουθεί αποφασίζεται να μην υπάρχει επιστάτρια, τα χρέη της τραπεζοκόμου να εκτελεί ο υπεύθυνος του κυλικείου και τις τουαλέτες να καθαρίζει εθελοντικά μια μητέρα τουλάχιστον μετά τα διαλείμματα.
Και φθάνουμε στο δια ταύτα.... Την πρώτη μέρα που η συγκεκριμένη εθελόντρια μητέρα πήγε να καθαρίσει τις τουαλέτες, ο διευθυντής του σχολείου, ακολουθώντας προφανώς την επιβεβλημένη προσταγή του συλλόγου των δασκάλων διώχνει τη μητέρα θέτοντας ουσιαστικά εαυτόν αντιμέτωπο με το σύλλογο γονέων. Να αναφέρουμε εδώ ότι από το νόμο δεν απαγορεύεται να παρευρίσκεται εθελοντικά γονιός στο χώρο του σχολείου. Αλλά και αν θεωρήσουμε ότι απαγορεύεται , πώς ήταν τόσα χρόνια η συνταξιούχος? Η απάντηση είναι απλή.... η συγκεκριμένη κυρία είχε καταντήσει «παραδουλεύτρα» κάποιων δασκάλων όπου πέρα από τις εργασίες που τις είχε αναθέσει ο σύλλογος γονέων από τον οποίο πληρωνόταν, εκτελούσε και τις εργασίες που τις είχαν ανατεθεί από τους δασκάλους (ψώνια σε λαϊκή κλπ).
Το ζουμί της υπόθεσης είναι .....ότι οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου δεν έκαναν δεκτή την εθελόντρια μητέρα που θα εκτελούσε χρέη καθαρίστριας διότι δεν θα είχαν επιστάτρια να ικανοποιεί τις προσωπικές τους ανάγκες με μισθό που κατέβαλαν οι γονείς. Μάλιστα!!! Εκεί έχει φθάσει η ελληνική κοινωνία. Να απαιτεί με χρήματα άλλων.
Μήπως λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες μια ολική χρεωκοπία είναι αυτό που μας αξίζει????
Και όχι τόσο λόγω των οικονομικών αυθαιρεσιών που έχουν συντελεστεί από τους πολιτικούς που εμείς ψηφίζουμε και τα κόμματα που εμείς υποστηρίζουμε, αλλά λόγω της κοινωνικής καφρίλας και του γεγονότος ότι κοιτάζουμε πρώτα το δικό μας συμφέρον και μετά του συνόλου. Λόγω του θράσους κάποιων, λόγω της ισοπέδωσης των ηθικών αξιών.....
Ένα γερό χαστούκι σαν αυτό της χρεωκοπίας λοιπόν θα βάλει στη θέση τους όλους αυτούς που συντηρούν μια τέτοια κατάσταση. Φυσικά, όλοι θα υποφέρουμε αλλά ειλικρινά μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια δικαιότερη και πιο ηθική κοινωνία για το μέλλον των παιδιών μας."


Και επειδή η ευρηματικότητα των εκπαιδευτικών είναι ατέλειωτη, με τον ίδιο τρόπο εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει σεξουαλικές εξυπηρετήσεις, διορισμούς και ρουσφέτια για τα παιδιά τους και τα ανίψια τους, τη διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών τους κοκ.

Καμία ΟΛΜΕ όμως δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει γι'αυτά, αλλά και καμία πολιτική ηγεσία. Κι αυτό γιατί ξέρουν ότι θα βγουν στη φόρα και τα δικά τους.

Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει ότι δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί έτσι. Το ερώτημα είναι ποιό είναι αυτό το ποσοστό των εκπαιδευτικών και ποιοί προωθούν στις ανώτερες θέσεις αυτούς που καλύπτουν αυτές τις καταστάσεις;