Thursday, December 29, 2011

Εκπαιδευτικές επισκέψεις, tα ταξίδια των εκπαιδευτικών και των γόνων τους στο εξωτερικό

Το ότι οι διάφορες "εκπαιδευτικές αποστολές" δεν αποτελούν παρά μορφή δωρεάν διακοπών για εκλεκτούς διαπλεκόμενους δεν είναι καθόλου καινούργιο. Τώρα βλέπουμε το Ελληνικό δαιμόνιο να κάνει και το αντίστροφο, δηλαδή ξένοι που επισκέπτονται την Ελλάδα για διάφορους λόγους να παρουσιάζονται με διάφορους ευφάνταστους τίτλους από εγχώριους επιτήδειους, και οι διάφορες ΜΚΟ δε θα μπορούσαν να λείψουν από το πανηγύρι:

"ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Στης 22-9-2011 ενημερωθήκαμε από την Ιστοσελίδα τού ανωτέρω Μ.Κ.Ο,.για επίσκεψη ομάδας 33 Φιλανδών κοινωνικών λειτου ργών σε πλαίσια εκπαιδευτικής συνάντησης κι μάλιστα σε συνεργασία με τη πρεσβεία τους στην Αθήνα.
Όπως ισχυρίστηκαν σκοπός τις επίσκεψης τους ήτο μόνο να ενημερωθούν εκτε νώς για τις δράσεις τους κι πως αυτό αποδεικνύει μια ακόμη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο τού έργου που επιτελείται από τον οργανισμό τους με της τεχνογνωσίες και με την ενεργό συμμετοχή τους σε σημαντικές δράσεις και....πέρα από τα σύνορά μας.Ιδού και το κείμενο:

�Επίσκεψη ομάδας Φιλανδών κοινωνικών λειτουργών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011
Tην Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011,εκπαιδευτική επίσκεψη αντιπροσωπείας 33 Κοινωνικών Λειτουργών από την Φινλανδία.
Η επίσκεψη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την πρεσβεία τους
στην Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψης τους ήτο να ενημερωθούν εκτενώς για τις δράσεις τού οργανισμού μας.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη αναγνωριση
σε διεθνές επίπεδο τού έργου πού επιτελεί«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της τεχνογνωσίας του, με ενεργό συμμετοχή σε σημαντικές δράσεις και πέρα από τα σύνορά μας.
Όσοι όμως δεν έχουν λόγο να εθελοτυφλούν και να στρουθοκαμηλίζουν ξέρουν πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Τις περισσότερες φορές. όπως και στην συγκεκριμένη είναι γυαλισμένος- τενεκές

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο ανωτέρω Μ.Κ.Ο πουλάει φούμα ρα για μεταξωτές κορδέλες, ρίχνοντας στάχτες εντυπωσιασμού στα μάτια μας.
Μια πού δε τρώω κουτόχορτο μη πιστεύοντας ότι λένε οι ψεύτες και μεγα αρχιερείς τις επαιτείας,απάτης και δολιότητας για επιβεβαίωση των αναγγελιών τους πήρα τηλέφωνο στη πρεσβεία τους.
Για μια ακόμη φορά δυστιχώς βγήκα αληθινή.

Η Υπάλληλος τις πρεσβείας Κα Βασιλοπούλου, έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν τη ενημέρωσα το τι ισχυριζόταν ο ανωτέρω Μ.Κ.Ο
Σοκαρισμένη από αυτά πού άκουγε μού είπε ότι οι 33 Φιλανδοί πού είχαν έρθει δεν ήτο Κοινωνικοί Λειτουργοί,αλλά ιδιώτες Ανάδοχοι γονείς πού συνοδεύονταν από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς και έκαναν περιοδεία στην Ευρώπη για να ενημερώσουν τον τρόπο αναδοχής στα Σκανδιναβικά κράτη κι όχι για να ενημερωθούν εκτενώς για τις δράσεις τού ανωτέρου Μ.Κ.Ο.

Όσο αναφορά ότι η επίσκεψη τους έγινε σε συνεργασία με την πρεσβεία τους, πολύ θυμωμένη απάντησε πως το μόνο πού ανακατεύθηκε η Πρεσβεία ήτο να συνοδεύσει αυτούς σαν διερμηνέας αλλά και σαν οδηγός, μια πού δε γνώριζαν τούς δρόμους στις εγκαταστάσεις του ανωτέρου Μ.Κ.Ο. Ως συνήθως μας γεμίζουν για άλλη μια φορά με

Ψέματα,Απάτη και Δολιότητα.

Αναρωτιέμαι ως πότε θα κάνετε τα στραβά μάτια;;;;;

Ως πότε θα του δίδεται το δικαίωμα να σας θεωρεί τούς μαλ�ες βοηθούς τους;
Εκτός βέβαια κι αν αυτό είναι το επίπεδο,των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών. Το αφήνω στην κρίση σας.Ότι σπείρετε θα θερίσετε.

ΚΑΣΦΙΚΗ ΕΛΕΝΗ "


Ίσως θα πρέπει αντίστοιχα να ζητήσουμε από τις ξένες Αρχές να μας ενημερώσουν για το τι έκαναν στη χώρα τους οι δικές μας "εκπαιδευτικές αποστολές".

Και στο σημείο αυτό ας έρθουμε και σε ένα παράδειγμα, καθώς το παρακάτω άρθρο αγγίζει ένα θέμα που παραμένει κρυφό εδώ και χρόνια, και αυτό είναι τα ταξίδια που εξασφαλίζουν κάποιοι καλά διαπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τις οικογένειές τους μέσω διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων:

"ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ... ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ...
Καθηγητές του 22ου Γυμνασίου της Πάτρας καταγγέλλονται πως στο σχολείο τους, αντί να υλοποιήσουν το πρόγραμμα Comenius (ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών) υλοποίησαν πρόγραμμα... «συγγένιους»!

Αφού όταν (στο πλαίσιο της ανταλλαγής) ταξίδεψαν μέχρι το Βέλγιο, πήραν μαζί, τα... παιδιά τους!

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" και η οποία ήδη έχει φθάσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ευρωπαίοι μαθητές ήρθαν στην Πάτρα, παρέμειναν επί μία εβδομάδα, φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του 22ου Γυμνασίου και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Όμως όταν με τη σειρά τους οι Έλληνες μαθητές θα φιλοξενούνταν στο Βέλγιο, προς έκπληξη όλων οι καθηγητές δεν συνόδευσαν τους συγκεκριμένους μαθητές αλλά τα... παιδιά τους (που δεν είναι μαθητές του σχολείου).

Καθηγητές του 22ου Γυμνασίου πληροφορήθηκαν τι είχε συμβεί, αναστατώθηκαν όμως ήταν ήδη αργά! Οι συνάδελφοί τους και τα παιδιά τους... βρίσκονταν στο Βέλγιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι και η Περιφερειακή Διεύθυνση θα πρέπει να παραπλανήθηκε, αφού εξέδωσε έγγραφο έγκρισης της μετακίνησης τεσσάρων καθηγητών του Γυμνασίου για επτά ημέρες, όπως επίσης και τεσσάρων μαθητών του σχολείου (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο υπ' αριθμόν 50/3973) έγγραφο της Διεύθυνσης.

Πώς, όμως, υπέγραψαν και οι υπόλοιποι καθηγητές του Γυμνασίου το πρακτικό; Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπέγραψαν δίπλα στο όνομά τους και ενέκριναν κάτι το οποίο... ουσιαστικά δεν διάβασαν (συνηθίζεται αυτό)! Έτσι, όταν κατάλαβαν τι είχαν κάνει, αντέδρασαν αλλά ήταν αργά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.
www.dete.gr"


Το πόσο εύκολα παραπλανήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Όμως εμείς θα προσθέσουμε πως τέτοιου είδους προγράμματα γίνονται εδώ και χρόνια, και ακόμα και ποιοί από τους εκπαιδευτικούς θα πάνε εξαρτάται από τους γνωστούς παράγοντες (συγγένειες, κοινά συμφέροντα, ανταλλαγή εξυπηρετήσεων). Δεν είναι άγνωστη η εικόνα κάποιων που περιμένουν κάθε χρόνο τα προγράμματα αυτά "για να πάει κι άλλο ταξίδι η παρέα".

Όσο για την πράξη των συγκεκριμένων καθηγητών του 22ου Γυμνασίου της Πάτρας να προβούν σε τέτοια επαίσχυντη πλαστογραφία για να κάνουν τα παιδιά τους διακοπές, ούτε τέτοιες κινήσεις αβρότητας εκπαιδευτικών προς τους γόνους τους είναι άγνωστες, καθώς και πάλι είναι ιδιαίτερα γνωστό πως τα παιδιά των εκπαιδευτικών όχι μόνο έχουν μία ιδιότυπη ασυλία μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αλλά θεωρείται ότι δικαιωματικά τους ανήκουν οποιαδήποτε οφέλη που θα έπρεπε να είναι προσιτά σε όλα τα παιδιά.

Και όσοι αμφιβάλλουν για το γεγονός αυτό, δεν έχουν παρά να ψάξουν τους πίνακες των ΤΕ και ΔΕ και να δουν σε τι ποσοστό αυτοί περιλαμβάνουν γόνους εκπαιδευτικών που η πρόσληψή τους εξασφαλίστηκε αμέσως μετά από την αποφοίτησή τους από το λύκειο...