Saturday, December 31, 2011

Παράνομες κρυφές προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο: Το φαγοπότι και οι προσλήψεις συνεχίζονται

Η υπόθεση της αποφοίτου λυκείου Αθηνάς Μπαρμπάκου που τοποθετήθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου ως ΔΕ Ψυχολογίας(!) έχει μεγάλες προεκτάσεις και αποτελεί μικρό μέρος της παρανομίας που επικρατεί σε οργανισμούς τύπου Σιβιτανιδείου.

Για δεκαετίες στη Σιβιτανίδειο κάποιοι διόριζαν τις κόρες τους και τις γκόμενές τους σε διάφορες πιθανές και απίθανες ειδικότητες. Ήταν συνηθισμένο το γεγονός στο ίδιο γραφείο να "υπηρετούν" ταυτόχρονα η κόρη και η γκόμενα κάποιου διευθυντή (αν φυσικά έμπαιναν στον κόπο να πατήσουν το πόδι τους εκεί). Ηθική παράταιρη για ένα ίδρυμα που προεδρεύεται από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, που όμως συνεχίζει να επικρατεί στο αμαρτωλό κτίριο της Καλλιθέας.

Υποτίθεται πως η αλλαγή του καθεστώτος προσλήψεων αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο θα έβαζε τέλος σε τέτοια φαινόμενα. Και αναμφίβολα η έκταση του φαινομένου του μαζικού διορισμού αναπληρωτών μετριάστηκε, καθώς τα περιθώρια έγιναν στενότερα. Βέβαια, όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, και πάλι κάποιοι και φυσικά κάποιες βρήκαν και βρίσκουν το δρόμο προς τη Σιβιτανίδειο ως αναπληρωτές μέσα από πονηρές διαδικασίες.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε βρέθηκε το κόλπο για να συνεχίσουν να βολεύονται πλήθη από κόρες και γκόμενες παρατρεχάμενων, καθώς και διάφοροι "εκλεκτοί".

Μεγάλος αριθμός προσλήψεων γίνεται κάτω από τις ετικέτες "γραμματειακή υποστήριξη" και "συντήρηση εργαστηρίων", και φυσικά και σε διάφορες βιτρίνες τύπου "Συμβουλευτικό Κέντρο" και "οργάνωση βιβλιοθήκης".

Ο αριθμός των ατόμων που προσλαμβάνονται με τον τρόπο αυτό είναι δυσανάλογα μεγάλος και αφορά μεγάλα ποσά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάποιοι από τους προσληφθέντες φαίνονται να εισπράτουν ποσά της τάξεως των 1000 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά το μέγεθος της απάτης:

Παρά το γεγονός ότι η Σιβιτανίδειος διαθέτει πολυπληθές διοικητικό προσωπικό, εμφανίζεται να προσλαμβάνει μεγάλους αριθμούς γραμματέων για το ΙΕΚ. Τη στιγμή που τα ιδιωτικά ΙΕΚ λειτουργούν με μία και δύο γραμματείς, η Σιβιτανίδειος εμφανίζεται να διαθέτει ζηλευτή πληθώρα γραμματέων, που δημιουργεί την απορία για το που στεγάζονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτούς που προσλαμβάνονται για "συντήρηση εργαστηρίων". Οι συμβάσεις τους αναφέρουν τεράστιο αριθμό ωρών απασχόλησης προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά που εισπράτουν, και λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στο κτίριο για όλες αυτές τις ώρες (σε περίπτωση που κάποτε υπάρξει κάποιος σοβαρός υπουργός που θα θελήσει να κάνει έλεγχο).

Ακόμα πιο σκανδαλώδες είναι το γεγονός πως η Σιβιτανίδειος διαθέτει μόνιμο τεχνικό προσωπικό για τη συντήρηση των εργαστηρίων, τα οποία ούτως ή άλλως σε κάθε σχολικό συγκρότημα βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του ΣΕΚ. Αντιγράφουμε από τα όσα ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της Σιβιτανιδείου:

"Η ΣΔΣΤΕ έχει αυτοδύναμο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) που εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαστηριακών μαθημάτων για κάθε τομέα και ειδικότητα."


Το ερώτημα είναι ποιός πληρώνει αυτές τις στρατιές αργόμισθων για να μπορεί ο κάθε διατελέσας διευθυντής της Σιβιτανιδείου να βολεύει τόσο την κόρη του όσο και τη γκόμενά του, καθώς τα συνολικά ποσά με τα οποία ζημιώνεται το δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Το σημαντικότερο:

Οι προσλήψεις αυτές γίνονται χωρίς να υπάρχει καμία σχετική προκήρυξη. Με άλλα λόγια, κάποιοι προσλαμβάνονται κρυφά και πληρώνονται πλουσιοπάροχα χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτα.

Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δε μπαίνει μέσα με το μαστίγιο για να σταματήσει αυτή τη μορφή κεκαλυμένης πορνείας;

Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δίνει τεράστια ποσά στη Σιβιτανίδειο για να συντηρούνται χαρέμια και οικοτροφεία γόνων εν μέσω οικονομικής κρίσης;

Όταν το Υπουργείο Παιδείας δίνει εκατομμύρια στη Σιβιτανίδειο ελέγχει άραγε που πηγαίνουν αυτά;

Αντί η Διαμαντοπούλου να πηγαίνει στη Σιβιτανίδειο μία φορά το χρόνο για να βγάλει λόγο, γιατί δεν πηγαίνει να κάνει έλεγχο και να δει πόσες γραμματείς χρειάζεται ένα ΙΕΚ και που βρίσκεται το προσωπικό που υποτίθεται πως συντηρεί τα εργαστήρια; Εκτός βέβαια αν έχει λόγους να θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο έλεγχο.

Ως πότε κάποιοι επιτήδειοι θα απομυζούν το κράτος και θα διαφθείρουν την εκπαίδευση;