Saturday, December 24, 2011

Μεγάλο σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο: Αθηνά Μπαρμπάκου ΔΕ Ψυχολογίας

Για όσους αμφιβάλουν πως οι υποτιθέμενοι κλάδοι ΔΕ και ΤΕ αποτελούν πεδία βολέματος γόνων, η περίπτωση που αποκαλύπτουμε σήμερα αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το πως λειτουργεί το αισχρό αυτό σύστημα.

Επίσης αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το ότι η Σιβιτανίδειος πρέπει να πάψει να υφίσταται ως αυτόνομο ίδρυμα, καθώς δεν είναι παρά ένας φορέας βαθιάς διαφθοράς και διαπλοκής που ξεπερνά και την πλέον νοσηρή φαντασία.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.


Ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της ΝΔ και δεξί χέρι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος και τον προωθεί για υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στο νομό Αργολίδας. Ήταν ένα από τα πρόσωπα με τα οποία η κυβέρνηση Καραμανλή θα επανίδρυε το κράτος, με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ένα από τα πρόσωπα με τα οποία ο Σαμαράς επιδιώκει να επανιδρύσει το κράτος μετά την υποτιθέμενη ανανέωση του γαλάζιου κόμματος.

Επίσης είναι επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ στο δήμο της Καλλιθέας με βλέψεις στη δημαρχία της Καλλιθέας.



Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν για το αν ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος δεν είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, σημειώνουμε πως επί σειρά ετών έχει έντονη δραστηριότητα στην ΚΕΔΚΕ (νυν ΚΕΔΕ), και τον βλέπουμε στο 0:19 του παρακάτω βίντεο, όπου κοιτάζει μη φάει καμιά αδέσποτη από το εξαγριωμένο πλήθος:



Κατά τη διάρκεια της γαλάζιας διακυβέρνησης, κατείχε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδείου.

Την ίδια περίοδο στη Σιβιτανίδειο ιδρύθηκε το "Συμβουλευτικό Κέντρο ΙΕΚ", το οποίο διαφημίστηκε ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας ως δήθεν ανάχωμα στην κατάπτωση της νεολαίας(!). Σε διάφορα έντυπα που κυκλοφόρησαν χαρακτηριζόταν ως στελεχωμένο από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Το ερώτημα είναι τι είδους εξειδίκευση είχε το προσωπικό αυτό:


Για να καταλάβουν καλύτερα οι αναγνώστες το μέγεθος της απάτης, παρουσιάζουμε κείμενο από τον Ιούνιο του 2007 το οποίο υπογράφει ο τότε Διευθυντής του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γιώργος Κοτονιάς. Το κείμενο δημοσιεύτηκε και σε γνωστό site με συγγένειες με τη Σιβιτανίδειο. Το παραθέτουμε αυτούσιο με μερικές δικές μας υπογραμμίσεις:

"ΙΕΚ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


Του Γιώργου Κοτονιά
Διευθυντή του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου

Το ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου για πολλά πράγματα είναι δίκαια περήφανο, αξίζει κανείς να δει τα εργαστήριά του για να το καταλάβει, το άριστα εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του. Τα τελευταία όμως χρόνια το ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου έχει αναπτύξει ένα πρωτοποριακό Συμβουλευτικό Κέντρο το οποίο προσφέρει βοήθεια και στήριξη στο συμβουλευόμενο και το οποίο φέρνει για άλλη μία φορά τη Σιβιτανίδειο να ανταποκρίνεται στην ιστορική παράδοσή της.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από έμπειρη επταμελή διεπιστημονική ομάδα και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2004.
Χρησιμοποιεί τη συμβουλευτική μέθοδο, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να συζητήσουν και να σκεφτούν τις προσωπικές τους δυσκολίες, προκειμένου να ανακουφιστούν, να αποκτήσουν μεγαλύτερη κατανόηση για όσα τους συμβαίνουν και να βρουν διεξόδους από όσα τους ταλαιπωρούν.
Πρόκειται για προσπάθεια που προέκυψε μέσα από την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής κοινότητας και απευθύνεται στον καταρτιζόμενο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ.
Οι στόχοι του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι η παροχή συναισθηματικής στήριξης όπως:
- Να στηρίζει και να ενθαρρύνει τους καταρτιζόμενους για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους
- Να βοηθά στην αντιμετώπιση αγχογόνων καταστάσεων (προσωπικά προβλήματα, μειωμένη απόδοση, δυσκολίες κατάρτισης, σωματικές εκδηλώσεις με ψυχολογικά αίτια κ.λπ.)
- Να προτείνει τεχνικές για αποτελεσματική επικοινωνία και
- Να βοηθά σε προβλήματα σχέσεων και στην επίλυση των συγκρούσεων με την οικογένεια, το σύντροφο, τους φίλους τους συγκαταρτιζόμενους
Επίσης το Συμβουλευτικό κέντρο παρέχει ενημέρωση και πρόληψη καθώς και Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Οι δραστηριότητες του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι:
- Ατομική Συμβουλευτική
- Ομαδική Συμβουλευτική
- Κύκλοι εκπαιδευτικών βιωματικών σεμιναρίων (αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση, επικοινωνία, διαφυλικές σχέσεις, συγκρούσεις κ.λπ.)
- Επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό
- Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων και ημερίδων με επίκαιρα θέματα κ.α.

Η ύπαρξη του θεσμού του Συμβουλευτικού Κέντρου έχει αποδειχτεί σωτήρια για τους καταρτιζόμενους και θα έπρεπε να επεκταθεί σε όλα τα ΙΕΚ της χώρας. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περάσουν από τη Σιβιτανίδειο, Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα, απέναντι από τη στάση «Καλλιθέα» του ηλεκτρικoύ


Οι ειδικότητες στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης σχολικού έτους 2007-2008
Διευθυντής: Γιώργος Κοτονιάς
Τηλ.210 4857652
Θεσσαλονίκης 151, Καλλιθέα"



Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει το συγκεκριμένο κείμενο δείχνει την ευκολία με την οποία στήνονται διάφορα κέντρα και γραφεία προκειμένου να βολευτούν γόνοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν αποτελούν "έμπειρο επιστημονικό προσωπικό", αλλά αντίθετα μόλις έχουν τελειώσει το Λύκειο!

Από αυτή την άποψη, όντως η υποτιθέμενη "πρωτοπορία" της Σιβιτανιδείου συμβαδίζει με την ιστορική της παράδοση.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο να δούμε πως στελεχώθηκε το "πρωτοποριακό" αυτό κέντρο.


Λίγο μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, η Αθηνά Μπαρμπάκου, κόρη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου και γνωστού στελέχους της ΝΔ Ευάγγελου Μπαρμπάκου, προσλαμβάνεται στο Συμβουλευτικό Κέντρο ΙΕΚ στη Σιβιτανίδειο με την ευφάνταστη ειδικότητα "ΔΕ Ψυχολογίας" (σημειώνουμε για τους μη γνωρίζοντες πως το ΔΕ σημαίνει "Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης"). Τα έσοδά της από την αργομισθία αυτή ανέρχονται σε 5.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να παρέχει ειδικευμένες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης(!).

Ίσως κάποιοι αφελείς σπεύσουν να αποδώσουν την αργομισθία της Αθηνάς Μπαρμπάκου αποκλειστικά στη ΝΔ. Το παράδοξο όμως είναι ότι και επί πράσινης διακυβέρνησης η αργόμισθη γόνος εξακολουθεί να μισθοδοτείται από τη Σιβιτανίδειο.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε την Αθηνά Μπαρμπάκου να αναδεικνύεται σε καινούρια Μίκα Ιατρίδη, της οποίας θυμίζουμε πως η πολιτική καρίερα ξεκίνησε από τον κοινοτάρχη πατέρα της που της έδωσε μία αργομισθία στο Δήμο Ιαλυσού.

Την ώρα που υπάρχουν άνεργοι ψυχολόγοι με σημαντικές σπουδές που θα μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά σε τέτοιες θέσεις, αυτές δίνονται σε αποφοίτους Λυκείου προκειμένου να βολεύουν κάποιοι τα παιδιά τους. Και ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου που διορίζεται άμεσα από τον εκάστοτε υπουργό συνεχίζει να διατηρεί αυτές τις αργομισθίες, επαληθεύοντας την ομερτά που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων.

Ποιός θα λογοδοτήσει για τα ποσά αυτά που τόσα χρόνια πληρώνει το κράτος για να βαφτίζονται Ψυχολόγοι οι απόφοιτοι Λυκείου;

Ποιοί υπογράφουν για την πρόσληψη αυτή και με τί ανταλλάγματα;

Πόσες άλλες παρόμοιες προσλήψεις έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για να πληρώνονται αργόμισθοι;

Και το κυριότερο, γιατί έχει δοθεί στη Σιβιτανίδειο ελευθερία προσλήψεων και αυτόνομη διαχείριση, τη στιγμή που εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει τέτοιος λόγος;

Πως εξηγείται το ότι όλοι οι τοπικοί πολιτευτές της ΝΔ στο δήμο Καλλιθέας έχουν βολευτεί οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στη Σιβιτανίδειο ως ΤΕ και ΔΕ;

Πως εξηγείται το γεγονός ότι και τα άλλα κόμματα δε δείχνουν να ενοχλούνται από την κατάσταση αυτή; Μήπως γιατί έχουν φάει μαζί την πίτα;

Ποιός θα έχει το θάρρος να στείλει τον έλεγχο για να αποδοθούν ευθύνες και κάποιοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα;


Η υπόθεση αυτή έχει πολλές προεκτάσεις στις οποίες θα επανέλθουμε.