Tuesday, September 20, 2011

Το ταμείο της ΟΛΜΕ

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση αναγκάζει τους ΟΛΜΕδες να φροντίζουν εντατικότερα για το ταμείο της ΟΛΜΕ, αναγκάζοντας όλους τους εκπαιδευτικούς να καταβάλουν εισφορές στους αργόμισθους συνδικαλιστάδες:

"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να εντάξει στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών την είσπραξη της συνδρομής των μελών των ΕΛΜΕ .

Με μια πρωτοφανή , παράνομη και αντιδεοντολογική απόφαση εντάσσει υποχρεωτικά όλους τους εκπαιδευτικούς.καλώντας μάλιστα όσους διαφωνούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για τη μη παρακράτηση της συνδρομής τους μέσω της μισθοδοσίας .

Από πότε η υλοποίηση απόφασης ΔΣ έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα χωρίς τη συμμετοχή στη λήψη της των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών ;

Ποια συνδικαλιστική δεοντολογία το προβλέπει αυτό ;

Ποιο ΔΣ νομιμοποιείται να κινείται σε τροχιά τροϊκανικής αντίληψης επιβολής μνημονίων ;

Ποιο ΔΣ είναι αυτό που δεν περιμένει ούτε καν το συνέδριο ( τέλη του μήνα ) για να θέσει υπόψη του σώματος την πρότασή του ;

Αντί το ΔΣ να κινηθεί στη μείωση της συνδρομής των 25 ευρώ λειτουργεί ως φοροεισπράκτορας ( αφού τα 18 ευρώ πηγαίνουν στα ταμεία της , χωρίς δυστυχώς να αξιοποιούνται για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας )."


Προς τιμήν του, το ΠΑΜΕ ήταν το μόνο που εναντιώθηκε στην πρακτική αυτή:

"Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απέρριψε σθεναρά αυτή την εξέλιξη. Η ένταξη του εργαζόμενου στο σωματείο του γίνεται σε εθελοντική βάση, δηλώνει την απόφασή του να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω του εργοδότη, του κράτους. Η απόδοση της συνδρομής στο σωματείο επιβεβαιώνει αυτή την απόφαση, είναι πολιτική πράξη. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα, για το συλλογικό αγώνα."


Αντί οι ΟΛΜΕδες να κοιτάζουν πως θα γεμίσουν το ταμείο της ΟΛΜΕ, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί από ντροπή για το κατάντημα του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού και τις καταστροφικές του συνέπειες για την εκπαίδευση. Η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς δείχνει πως αντιμετωπίζουν οι ΟΛΜΕδες τους εκπαιδευτικούς που υποτίθεται πως θέλουν να εκπροσωπήσουν, και στοχεύει στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που δεν επιθυμούν να εκπροσωπούνται από καμία ΟΛΜΕ.