Thursday, September 15, 2011

Η ΟΙΕΛΕ για τη νομιμότητα

Η εμμονή της ΟΙΕΛΕ να επιζητεί τη νομιμότητα φαντάζει πλέον εξωπραγματική:

"Με απόφαση του προεδρείου της ΟΙΕΛΕ, ο αιρετός της Ομοσπονδίας, Υπεύθυνος Οικονομικών και Πρόεδρος του ΣΙΕΛ Αθήνας, κ. Αλέκος Γούλας αποχώρησε από το ΠΥΣΔΕ Κορινθίας, αφού κατέθεσε υπόμνημα των αιρετών και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του Προϊστάμενου Δ/νσης ΔΕ, κ. Κωμαίτη, του πρώην Προϊστάμενου κ. Λουμάνη και υπόμνημα των αιρετών.
Η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των δύο προϊστάμενων και η αποχώρηση των αιρετών μας από το ΠΥΣΔΕ Κορίνθου έρχεται ως αποτέλεσμα της μεροληπτικής στάσης του Συμβουλίου υπέρ ιδιωτικού σχολείου του νομού. Πιο συγκεκριμένα, για παράνομες πράξεις, στις οποίες περιλαμβάνονται καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων, λειτουργία παράνομων φροντιστηριακών μαθημάτων κατά τις αργίες και τις καλοκαιρινές διακοπές, παραποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων, μη καταγραφή απουσιών μαθητών κ.λπ. το ΠΥΣΔΕ επέβαλε την «εξοντωτική» ποινή της αυστηρής επίπληξης στο εκπαιδευτήριο. Ταυτόχρονα, για εκπαιδευτικό-μέτοχο του σχολείου που αδικαιολόγητα είχε εγκαταλείψει επί τέσσερις μήνες τη θέση του, προτάθηκε από το Συμβούλιο η αθώωσή του!!"


Το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ δε θα έπρεπε να εκπλήσσεται για την έκβαση των καταγγελιών του, καθώς τα διάφορα ΠΥΣΔΕ και οι δημόσιοι μηχανισμοί της εκπαίδευσης φροντίζουν για τη διαιώνιση του καθεστώτος που η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει στα δημόσια σχολεία:

"καταδολίευση ενδοσχολικών εξετάσεων, λειτουργία παράνομων φροντιστηριακών μαθημάτων κατά τις αργίες και τις καλοκαιρινές διακοπές, παραποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων, μη καταγραφή απουσιών μαθητών κ.λπ."


Υπάρχει άραγε κάποιο δημόσιο σχολείο στο οποίο να μη γίνονται αυτά;

Εμφανίζεται λοιπόν το παράδοξο φαινόμενο οι καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης να απαιτούν την εφαρμογή του νομικού και ηθικού πλαισίου που έχει ήδη καταστρατηγηθεί στη δημόσια εκπαίδευση εδώ και δεκαετίες!