Saturday, August 13, 2011

Γραφειοκρατία, ιατρικές εξετάσεις και αναπληρωτές

Ενώ το Ελληνικό κράτος βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, τεράστια ποσά και αριθμοί εργατοωρών συνεχίζουν να σπαταλώνται ετησίως για τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Εκτός των άλλων εγγράφων, που η σκοπιμότητά τους θα μπορούσε να κριθεί αμφισβητίσημη, οι αναπληρωτές υποχρεούνται να προσκομίσουν Πιστοποιητικό Υγείας με βεβαιώσεις από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και διάφορες ιατρικές εξετάσεις, όπως ακτινογραφίες θώρακος και εξετάσεις αίματος(!).

Αντιλαμβάνεται κανείς το φόρτο εργασίας τόσο για τα νοσοκομεία όσο και για τις σχετικές Υγειονομικές Επιτροπές.

Ποιός είναι ο λόγος να συσσωρεύονται οι αναπληρωτές στα νοσοκομεία για όλες αυτές τις εξετάσεις; Έχει υπολογίσει κανείς την επιβάρυνση που υφίσταται το ΕΣΥ από αυτή τη δραστηριότητα;

Ειδικά στο θέμα της ψυχιατρικής γνωμάτευσης, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι μέχρι τώρα δε δείχνει να απέτρεψε κάποιους από το να διοριστούν στην εκπαίδευση.

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εξετάσεις. Στο τέλος το κράτος θα ζητήσει υποχρεωτικό τεστ ΠΑΠ από τις γυναίκες αναπληρώτριες.

Κι όμως, ο παραλογισμός αυτός συνεχίζεται για χρόνια χωρίς κανείς αρμόδιος να ασχοληθεί με το θέμα. Και τα νοσοκομεία, αντί να ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη, ασχολούνται κάθε χρόνο με την έκδοση βεβαιώσεων και τη διενέργεια εξετάσεων σε αναπληρωτές!