Wednesday, August 10, 2011

ΝΠΔΔ του Υπουργείου Παιδείας

Ο κατάλογος με τα ΝΠΔΔ που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας κρύβει αρκετές εκπλήξεις.

Ενώ κάποιες φωνές δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία για την εκδίωξη της χριστιανικής θρησκείας από το Υπουργείο Παιδείας, δε βλέπουμε να δείχνουν την ίδια αγανάκτηση και για την ύπαρξη των παρακάτω υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Παιδείας:

"Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Συντονισμού και Γνωματεύσεως

Οργανισμός Περιλθάψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος

Ισραηλιτικές Κοινότητες (11)
"


Δε γνωρίζουμε τι σχέση έχει η περίλθαψη των Ισραηλιτών Ελλάδος με το Υπουργείο Παιδείας, και φυσικά δεν αρνείται κανείς το δικαίωμα των Ισραηλιτών να έχουν αντίστοιχα ΝΠΔΔ. Εκείνο όμως που προκαλεί έκπληξη είναι γιατί αυτή η τόσο ισχυρή παρουσία, αναλογικά με τον πληθυσμό των Ισραηλιτών στην Ελλάδα, περνά τόσο απαρατήρητη από εκείνους που διαμαρτύρονται για την ύπαρξη χριστιανικών ιδρυμάτων.

Επίσης, ανάμεσα στα υπόλοιπα ΝΠΔΔ του Υπουργείου Παιδείας βλέπουμε και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, την οποία και συνεποπτεύει το Υπ. Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ποιός είναι άραγε ο λόγος της ένωσης αυτής που σχετίζεται με δύο υπουργεία, και γιατί δε συμβαίνει το ίδιο και για άλλες ενώσεις, όπως για παράδειγμα την Ένωση Ελληνών Χημικών; Ποιό είναι άραγε το έργο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που να δικαιολογεί την ύπαρξή της κάτω από αυτό το καθεστώς;