Monday, August 8, 2011

Κοκκινοπλίτης και Διαμαντοπούλου

Πολλοί αναρωτήθηκαν για το τι ώθησε τη Διαμαντοπούλου στην επιλογή του Κώστα Κοκκινοπλίτη για τη θέση του ΓΓΕΤ, στη θέση του Αχιλλέα Μητσού, ο οποίος είχε προλάβει να βολέψει το γιό του στην αυλή της Διαμαντοπούλου:

"Ο Κώστας Κοκκινοπλίτης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας στην θέση του πρόσφατα παραιτηθέντος Αχιλλέα Μητσού.
Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Κοκκινοπλίτης είναι μηχανολόγος μηχανικός, "με διοικητική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα".
Επίσης "τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα είναι διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», με την ευθύνη για τη διαχείριση και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων προϋπολογισμού 2,6 δισ. στους τομείς Έρευνας και Τεχνολογίας, Μεταποίησης, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου - Καταναλωτή".
Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που αποφεύγει (γιατί;) να την αναφέρει η ανακοίνωση: Ο κ. Κοκκινοπλακίτης είχε τη θέση του διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» όταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν ο Κώστας Μουσουρούλης, σημερινός βουλευτής Χίου και Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ. Και οι γνωρίζοντες λένε ότι στην πραγματικ΄τοητα ήταν το δεξί του χέρι στα θέματα αυτά. Τώρα γίνεται δεξί χέρι της ’ννας Διαμαντοπούλου."


Είναι γνωστό πως όλα τα κομματόσκυλα αποκτούν "διοικητική εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις", όπως έχει επικρατήσει να λέγεται περιφραστικά η διεκπεραίωση ρουσφετιών. Και πολλοί μπορεί να αναρωτήθηκαν πως η Διαμαντοπούλου κατέληξε σε μία τέτοια επιλογή, όταν με τον Κοκκινοπλίτη τους χώριζε το διαφορετικό κόμμα, αλλά λίγοι κατάλαβαν ότι μπορεί να τους ενώνει η ίδια θρησκεία...