Tuesday, August 2, 2011

Η δολίευση των πανελλαδικών

Κάθε φορά που ανακαλύπτεται κάποιο περιστατικό δολίευσης των πανελλαδικών εξετάσεων, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται σε αυτό σε μία απέλπιδα προσπάθεια της κοινής γνώμης να πειστεί πως τέτοια περιστατικά είναι σπάνια.

Εκείνο όμως που προκάλεσε την προσοχή μας ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ:

"Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη διαρροή θεμάτων στις Πανελλήνιες εξετάσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμαστε, αλλά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Είχαμε προειδοποιήσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι με την προχειρότητα και ανευθυνότητα που διεξάγονται οι φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, πλήττεται η αξιοπιστία τους και το κύρος τους.

Η παρέμβαση Εισαγγελέα υποδηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»."


Θα περίμενε κανείς περισσότερα από τον άνθρωπο που διετέλεσε Υπουργός Παιδείας από μία τέτοια ανακοίνωση, που θυμίζει τις προ τριακονταετίας εποχές της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τη στιγμή που η παιδεία ταλαιπωρείται από τόσα προβλήματα, απορεί κανείς πως ένας πρώην Υπουργός Παιδείας δεν έχει περισσότερα να πει!