Monday, July 18, 2011

ΙΕΚ: Πού πήγαν τα λεφτά;

Ενώ παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας συσκέπτονται με διάφορους νεόκοπους συνδικαλιστές για το θέμα της αποπληρωμής των εκπαιδευτών των ΙΕΚ, κανένας "υπεύθυνος" δε δείχνει πρόθυμος να απαντήσει στο απλό ερώτημα:

Πού πήγαν τα λεφτά των ΙΕΚ;

Όταν κάποια ΙΕΚ έχουν να πληρώσουν τους εκπαιδευτές τρία(!) χρόνια, αυτό σημαίνει ότι οι προϋπολογισμοί των ετών αυτών χρησιμοποιήθηκαν με ύποπτο τρόπο, και οι υπεύθυνοι γι'αυτό είναι πρωτίστως οι διευθυντές των ΙΕΚ, ακολουθούμενοι από τους παράγοντες του ΟΕΕΚ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ειδικά για τους παράγοντες του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα σημειώσουμε πως συμμετείχαν στο μεγάλο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ με αντάλλαγμα την εξασφάλιση πλασματικών ωρομισθιών για τους ίδιους, αλλά οι υπεύθυνοι ουδέποτε τιμωρήθηκαν.

Με δεδομένο ότι η καθυστέρηση των τριών(!) αυτών χρόνων είχε ως αφετηρία αντίστοιχες καθυστερήσεις παλαιοτέρων ετών, εύκολα βλέπει κανείς πόσοι πρέπει να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν.

Βέβαια, και οι διευθυντές των ΙΕΚ είχαν ως συμμάχους τους ίδιους τους εκπαιδευτές, καθώς αυτοί ήταν δέσμιοι του ρουσφετολογικού συστήματος και εφόσον συμμετείχαν στις γνωστές διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτών δε μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν από πάνω για την καθυστέρηση των πληρωμών.

’λλωστε ποιοί από τους "ωρομίσθιους" θα έθεταν ζήτημα πληρωμής; Οι μόνιμοι των γειτονικών σχολείων που είχαν εξασφαλισμένη την πρόσληψη σε θέσεις ωρομισθίων, κάποιες φορές για πάνω από δέκα χρόνια; Και που πολλές φορές η συναλλαγή τους με τους διευθυντές των ΙΕΚ ήταν πολυεπίπεδη;

Οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται ΜΟΝΟ όταν είδαν τον κίνδυνο της οριστικής παραγραφής των οφειλών αυτών. Σε αυτή την εκτεταμένη διαφθορά πάτησαν οι πορνοβοσκοί της εκπαίδευσης για να θαφτεί ακόμα και σήμερα το κύριο ερώτημα:

Πού πήγαν τα λεφτά των ΙΕΚ;