Wednesday, July 13, 2011

Φωτοβολταϊκά και κομματικές νεολαίες

Η ημερίδα της ΟΝΝΕΔ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με ομιλήτρια τη Νατάσα Ράγιου(!) δείχνει για άλλη μία φορά το δρόμο των νέων επιστημόνων σε περίπτωση που δεν ανήκουν σε κάποιο κομματικό μαντρί.

Ακόμα και η ιδιωτική δραστηριότητα, όπως αυτή της μελέτης και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών, οργανώνεται από πολιτικούς κύκλους, οι οποίοι και φροντίζουν για τη δικτύωση και προβολή των δικών τους ατόμων. Το αποτέλεσμα είναι οι νέοι επιστήμονες να βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόρριψη από την Ελληνική κοινωνία γιατί δεν έχουν τις απαραίτητες διασυνδέσεις με κομματικά γραφεία και πρόσωπα.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν πως αυτού του είδους η κοινωνική δραστηριότητα δεν είναι παράνομη. Και όντως, εδώ δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, αλλά ηθικής, καθώς βλέπουμε διάφορους κύκλους να φροντίζουν ώστε η επιχειρηματική δραστηριότητα να περιορίζεται σε στεγανά. Και ενώ η Ελλάδα θέλει να παρουσιάζεται ως ανοικτή στους λαθρομετανάστες, φροντίζει ταυτόχρονα να είναι κλειστή στους νέους επιστήμονες που στο πανεπιστήμιο διάβαζαν αντί να τη βγάζουν στα τραπεζάκια των κομμάτων, με αποτέλεσμα πλέον να παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης.