Friday, June 24, 2011

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του Θέμη Κοτσιφάκη

Ο γνωστός συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης θέλησε να δείξει την ευαίσθητη θηλυκή πλευρά του διαμαρτυρόμενος για διακρίσεις του (γυναικοκρατούμενου) Υπουργείου Παιδείας εναντίον των γυναικών:

"«Πρόκειται για μια σοβαρή φυλετική διάκριση που γίνεται εις βάρος των γυναικών, καθώς αντίστοιχα προσμετρώνται στον χρόνο άσκησης διδακτικών καθηκόντων για τους σχολικούς συμβούλους και τους διευθυντές άλλου είδους άδειες, οι οποίες μοριοδοτούνται» τονίζει στη «Μ» το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης."


Πρόκειται για απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην υπολογίζεται ο χρόνος άδειας μητρότητας ως χρόνος άσκησης διδακτικών καθηκόντων. Το αυτονόητο που το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει προξενεί ταραχή στον ευαίσθητο συνδικαλιστή, ο οποίος φαίνεται πως έβρισκε θαυμάσια την εικόνα των προηγούμενων ετών, όταν οι νεοδιοριζόμενες φρόντιζαν να εξασφαλίσουν άδεια μητρότητας από την πρώτη ημέρα του διορισμού τους.

Είναι επίσης γνωστή η εικόνα των νεοδιοριζόμενων που όχι μόνο φρόντιζαν να εξασφαλίσουν άμεσα άδεια μητρότητας, αλλά και στη λήξη της άδειας αυτής φρόντιζαν να εξασφαλίσουν επιπλέον και εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές. Έτσι λοιπόν κάποιοι, και στην προκειμένη περίπτωση κάποιες, εξασφάλιζαν πλασματική διάρκεια χρόνου εκπαιδευτικών καθηκόντων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλασματικών πινάκων. Το τελευταίο βέβαια είναι το δυνατό χαρτί όλων των εκπαιδευτικών υπηρεσιών όλων των βαθμίδων.

Φαίνεται όμως πως αυτή η ευαισθησία του Κοτσιφάκη δεν περιλαμβάνει και την αντίστοιχη ευαισθησία στην ιστορική μνήμη του Ελληνισμού, αν κρίνουμε από την επαίσχυντη ανακοίνωση των ΟΛΜΕδων που φέρει την υπογραφή του Κοτσιφάκη και η οποία αναφέρεται στην Κωνσταντινούπολη ως "Ινσταμπούλ".