Tuesday, June 14, 2011

Οι συμβασιούχοι των ΚΕΕ

Η διαμαρτυρία του Σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων στα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) για τις προφανείς προθέσεις της κυβέρνησης να τερματίσει τον εργασιακό βίο τους στο ΙΔΕΚΕ αποτελεί ένα ιδιότυπο τραγελαφικό μείγμα. Κι αυτό γιατί όλοι οι κάτοικοι της εκπαιδευτικής Ιερουσαλήμ γνωρίζουν με ποιό τρόπο γίνονταν από ανέκαθεν οι προσλήψεις στο ΙΔΕΚΕ (και όχι μόνο). Και αρκετοί από τους περίκλαυστους σήμερα συμβασιούχους του ΙΔΕΚΕ κάποτε καμάρωναν που οι προσωπικές τους γνωριμίες και οι πολιτικές τους διασυνδέσεις τους έβαλαν στις θέσεις αυτές.

Ακόμα και η αναφορά στο υποτιθέμενο έργο των ΚΕΕ αποτελεί προσπάθεια ποδηγέτησης της κοινής γνώμης, καθώς όποιος έχει δει πως μαζεύονται οι "χιλιάδες εκπαιδευόμενοι" προκειμένου να παρουσιαστούν αυτά τα στατιστικά στοιχεία δε μπορεί παρά να γελάσει με την επίκλησή τους.

Οι ίδιοι οι διαμαρτυρόμενοι συμβασιούχοι θέτουν το θέμα στη σωστή τους διάσταση μέσα στο κείμενο της διαμαρτυρίας τους:

"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας μέχρι τέλους με κάθε μέσο!"


Και αυτό γιατί αυτό το μέσο είναι που τους τοποθέτησε στις θέσεις αυτές και τους κράτησε εκεί μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα είναι πόσο αγνές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την εξυγίανση των δομών αυτών, γιατί μάλλον το ζητούμενο είναι να αντικατασταθούν οι συμβασιούχοι που ήταν αρεστοί σε προηγούμενους με άλλους συμβασιούχους που θα είναι αρεστοί στους τωρινούς...