Wednesday, June 8, 2011

Ιωάννης Διώτης ο Πανεπιστήμων

Φαίνεται πως δεν υπάρχει δημόσια θέση που να μην είναι κατάλληλη για το γνωστό από την υπόθεση της 17Ν τέως εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη. Από τη στιγμή που παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, δήθεν για λόγους υγείας, το βρίσκουμε να λαμβάνει τη μία κρατική θέση μετά την άλλη σε διάφορα πόστα που δε φαίνονται να έχουν μεγάλη σχέση με την έως τώρα κατάρτισή του.

Θυμίζουμε πως διατελεί σύμβουλος του Χρυσοχοϊδη σε οποιοδήποτε υπουργείο αυτός πάει, ενώ τώρα ανέλαβε τη θέση του ΓΓ του ΣΔΟΕ, αν και στις περγαμηνές του δεν εμφανίζεται κάτι που να αποδεικνύει γνώσεις οικονομικών. Φαίνεται όμως πως ο συνταξιούχος Διώτης είναι αναντικατάστατος και δεν υπάρχουν άνεργοι επιστήμονες για να τον αντικαταστήσουν.

Η τοποθέτησή του στο ΣΔΟΕ διαφημίστηκε δεόντως από τον κυβερνητικό τύπο και τα παπαγαλάκια των δημοσιογραφικών γραφείων. Εκείνο που δεν προσδιορίστηκε όμως είναι αν στις έρευνες του ΣΔΟΕ θα συμπεριλάβει και το πως ο γιός του Παναγιώτης Διώτης έκανε dolce vita που συναγωνιζόταν αυτή των παιδιών εφοπλιστών, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που έκανε το salto mortale από τον έβδομο όροφο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης όταν έγινε η αποκάλυψη πως ο Goldmann τον πήρε ως νομικό σύμβουλο στο υπουργείο χωρίς να έχει πάρει ποτέ του πτυχίο νομικής.

Ο απατεώνας Παναγιωτάκης τη γλύτωσε με μερικά ελαφρά τραύματα, ενώ το κράτος δεν έδειξε απέναντί του την ίδια σκληρότητα που δείχνει απέναντι στους κοινούς απατεώνες που δεν έχουν την τύχη να είναι παιδιά εισαγγελέων με ανάμειξη σε υποθέσεις τρομοκρατίας και υποκλοπών (υπόθεση Τσαλικίδη). Το πιθανότερο είναι ότι θα τον ξαναδούμε στο μέλλον, όταν ο πατέρας του θα έχει φροντίσει να του εξασφαλίσει το πτυχίο, να ποζάρει σε κάποιο γραφείο που θα του έχει εξασφαλίσει ο Goldmann.

Όσο για το γεροντοκράτη Ιωάννη Διώτη, αναρωτιόμαστε πόσες θέσεις ακόμα θα αρπάξει ο συνταξιούχος πανεπιστήμων.