Sunday, May 29, 2011

Χάρης Τσιόκας: ο τζαμπατζής της ΟΛΜΕ

Ποιός θα το περίμενε ότι ένας θεολόγος χωρίς έστω κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές θα επιλεγόταν από το διαβόητο opengov ως ο πλέον κατάλληλος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών; Στην περίπτωση του Χάρη Τσιόκα, η θητεία στο συνδικαλισμό και το β(ο)υλευτιλίκι υπερίσχυσαν τυχόν μεταπτυχιακών:

"Η λύση βρέθηκε μέσω του opengov, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αξιοκρατική επιλογή στελεχών του δημοσίου που σκαρφίστηκε ο γκουρού της κυβερνητικής και της ποδηλασίας Jeffrey Papandreou. Ο Χάρης υπέβαλλε κι αυτός το βιογραφικό του, και σεμνά και ταπεινά η αξιοκρατική και διαφανής διαδικασία του έδωσε την καρέκλα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών. Τελείως συμπτωματικά, εκεί ήταν υπουργός ο Δημήτρης Ρέππας, κολλητός από την εποχή των λοχαγών."


Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το πορτραίτο του Χάρη Τσιόκα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κάποιοι ΕΦΕΕδες τύπου Ρέππα και Νεονάκη εκμεταλεύθηκαν δεόντως τις "σπουδές" τους στην Οδοντιατρική, ώστε να βγουν από εκεί σπουδαγμένες αυθεντίες στις κομματικές διαδικασίες και στον πολιτικαντισμό.

Εμείς θα συμπληρώσουμε πως το ζήτημα του ποιοί είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες δεν εξαντλείται μόνο στα γραφεία του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά επεκτείνεται και στο Υπουργείο Παιδείας. Με αφορμή το κίνημα ανυπακοής των διοδίων και των ΜΜΕ, η ’ννα Διαμαντοπούλου έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Πρώτα αναφέρθηκε στη στάση της Αριστεράς:

"Όσο για την Αριστερά έχοντας πλήρη έλλειψη εναλλακτικής πρότασης αλλά όπως φαίνεται και σεβασμού στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, προχωρεί σε ακραίες συμπεριφορές και μηδενισμό με επικίνδυνο τρόπο."


Υπενθυμίζουμε πως αυτά τα λέει η ίδια πολιτικός που καμάρωνε επειδή ο ανήλικος γιός της συμμετείχε στα γνωστά καταστροφικά επεισόδια που ακολούθησαν το θάνατο του Γρηγορόπουλου. Ίσως βέβαια η Αννούλα να έκρινε πως ο κανακάρης της χρειαζόταν επειγόντως μία εκτόνωση από το πολύ διάβασμα για το ΙΒ, οπότε να έδειξε τη μητρική μεγαλοψυχία μίας Αντουανέτας.

"Γι' αυτό επιμένω πως είναι ζήτημα και προσωπικής ευθύνης να σπάσεις έμπρακτα την αλυσίδα των αρνητικών στερεοτύπων, με τα οποία έχει συνδεθεί μέρος του πολιτικού κόσμου."


Άραγε στα πλαίσια της θραύσης αυτών των αρνητικών στερεοτύπων η Διαμαντουέτα χρεώνει στο φορολογούμενο πολίτη τους καφέδες που πίνει με την ακολουθία των κολαούζων της στις VIP αίθουσες των αεροδρομίων; Την ίδια στιγμή που οι συνταξιούχοι της ΕΦΕΕ ζητούν με αλαζονεία όλο και περισσότερα από τις μετακινήσεις των πολιτών, για το συνάφι τους εξασφαλίζουν δωρεάν καφέδες. Προσφορά που φαίνεται πως δεν αφήνει ασυγκίνητη την κατά τα άλλα σκληρή κριτικό των τζαμπατζήδων. Αν η Αντουανέτα αρεσκόταν στη σαμπάνια και το παντεσπάνι, η σοασιαλιστική μετενσάρκωσή της αρκείται στους τζάμπα καφέδες και τυρόπιτες.