Sunday, May 15, 2011

Οι συνδικαλιστάδες των ΙΕΚ: Σπουδαστοπατέρες

Στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας, δεν προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι "σπουδαστές" των ΙΕΚ συνδικαλίζονται, και μάλιστα με αιτήματα βιτρίνας.

Οι εκλογές που γίνονται κάθε χρόνο, ουσιαστικά με τη χορηγία του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ και του Ριζοσπάστη, δίνουν την ευκαιρία σε άτομα αστείου επιπέδου να ονομαστούν συνδικαλιστές και να αναδειχθούν κομματικά, ώστε στη συνέχεια να προβάλουν την ιδιότητά τους ως συνδικαλιστές του ΣΥΣΔΙΕΚ για τα επόμενα πολιτικά τους βήματα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους οπαδούς της Αριστεράς, αλλά και τους τρόφιμους των υπολοίπων κομματικών νεολαιών όπως της ΟΝΝΕΔ.

Εκείνο που παρατηρούμε είναι την πρεμούρα του ΚΚΕ για τις συγκεκριμένες εκλογές, στις οποίες ο Ριζοσπάστης εκτελεί ρόλο επίσημου χορηγού επικοινωνίας, ώστε το κόμμα του λαού να μπορέσει να ψαρέψει οπαδούς.

Για τα αιτήματα των γελοίων συνδικαλιστάδων του ΣΥΣΔΙΕΚ μας ενημερώνει ο Ριζοσπάστης:

"Ο ΣΥΣΔΙΕΚ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους σπουδαστές που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογές και τους καλεί να παλέψουν για την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών τους. Οι σπουδαστές διεκδικούν την κατάργηση των διδάκτρων, τη χορήγηση πάσο σε όλους τους σπουδαστές, δωρεάν συγγράμματα και αναλώσιμα και συνολική αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. «Προοπτική αυτού του αγώνα δεν μπορεί να είναι παρά η γενικότερη αλλαγή του συστήματος μεταλυκειακής εκπαίδευσης με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές», σημειώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ."


Με άλλα λόγια, το κύριο αίτημα του ΣΥΣΔΙΕΚ είναι η απαλλαγή από τα δίδακτρα, ώστε οι υποψήφιοι σπουδαστές να μη χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε σεντ για να εγγραφούν σε ένα δημόσιο ΙΕΚ και να απολαμβάνουν το χαβαλέ. Για όποιον έχει αμφιβολία για το αν είναι έτσι τα πράγματα, δεν έχει παρά να αναζητήσει στο Youtube τα βίντεο που οι ίδιοι οι φιλομαθείς σπουδαστές φροντίζουν να ανεβάζουν ώστε να δείξουν για ποιό λόγο "σπουδάζουν" στα ΙΕΚ. Και αν γίνει δεκτό το αίτημά τους για δωρεάν φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ, ο φορολογούμενος πολίτης θα επιβαρρυνθεί με επιπλέον φόρους προκειμένου ο κάθε ανεγκέφαλος παραβατικός να μπορεί να κάνει χαβαλέ δωρεάν με έξοδα του κράτους, εισπράττοντας στο τέλος και μία βεβαίωση σπουδών για τον κόπο του.

Όσο για το προσχηματικό αίτημα για δωρεάν συγγράμματα, αυτό θα είχε ουσία αν οι σπουδαστές των ΙΕΚ είχαν σκοπό να τα διαβάσουν. Στην προκειμένη περίπτωση, ακόμα κι αν ήθελαν δε θα μπορούσαν να τα διαβάσουν, καθώς αν είχαν αυτή τη δεξιότητα θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί σε ένα ΤΕΙ όπως πολλοί που έγραψαν στις πανελλήνιες για 2 ή 3.

Με τα ηχηρά αιτήματα του ΣΥΣΔΙΕΚ θα ασχοληθούμε αναλυτικά στο μέλλον.