Tuesday, May 10, 2011

Οι σπουδές των επερχόμενων και απερχόμενων γόνων

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο παράδοξο γεγονός ότι οι όλοι οι γόνοι βρίσκονται να είναι συμμαθητές μεταξύ τους. Μία παράδοση που έχουν τιμήσει και οι πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής ζωής, όπως ο Jeffrey Παπανδρέου και ο Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Mr. Miesens Χριστοφοράκος.

Τώρα όμως έχουμε τη νεότερη γενιά γόνων που ετοιμάζονται να τιμήσουν την παράδοση αυτή. Αιτία για την καινούρια αυτή αποκάλυψη ήταν το ρεβεγιόν του γνωστού για την κομψότητά του εγγονού του δικτάτορα Πάγκαλου, ο οποίος στο Παρίσι ήταν με τη σειρά του συμμαθητής με άλλους γόνους:

"Σκληρή ήταν και η απάντηση και της Μαρής Δασκαλαντωνάκη, συζύγου του Νίκου Σηφουνάκη:
“Λαμβάνοντας γνώση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διακατεχόμενη από αγανάκτηση και οργή, είμαι υποχρεωμένη να προβώ στις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Σηφουνάκη, έχω ένα παιδί την Οδύσσεια, η οποία είναι συνομήλικη – συμμαθήτρια και φίλη με τα παιδιά του Θ. Πάγκαλου. Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του συζύγου μου αλλά και του κ. Πάγκαλου παραμείναμε στην Αθήνα, και κάνοντας προγραμματισμό της τελευταίας στιγμής, ακολουθήσαμε την επιθυμία των παιδιών μας να βρεθούμε μαζί στην αλλαγή του χρόνου συνδυάζοντας το με την παραδοσιακή υποδοχή του νέου έτους στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.“"


Εδώ ας διευκρινίσουμε ότι ως πολύπαθο κέντρο της πόλης η γόνος Δασκαλαντωνάκη-Σηφουνάκη δεν εννοεί τον Άγιο Παντελεήμονα, αλλά το πολυτελέστατο ξενοδοχείο King George, όπου οι δύο φαμίλιες έκαναν ρεβεγιόν τρώγοντας μερικές δεκάδες διαφορετικά πιάτα με συνολικό κόστος 8.000 ευρώ.

Σε άλλη είδηση διαβάζουμε:

"Τουλάχιστο 3 υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.
Οι δύο απέκτησαν πρόσφατα–μέσω υπεράκτιων-κατοικίες στις ΗΠΑ, ενώ ο τρίτος είναι χρόνια τώρα ιδιοκτήτης ακινήτου σε περιοχή των ΗΠΑ που φημίζεται για τα Πανεπιστήμιά της.
Αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα είναι ο εγκληματισμός των παιδιών τους, η αναζήτηση σχολείων και τα σχετικά.
Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα βρίσκονται στη κυβέρνηση σε δύο χρόνια από σήμερα και θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Κι αυτό ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να κυβερνάει τη χώρα.
Στην ανεύρεση των σπιτιών των δύο νεοφερμένων στις ΗΠΑ, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η σύζυγος του τρίτου της παρέας που ξέρει τα κατατόπια."


Άραγε ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τη Διαμαντοπούλου, που ως Υπουργός Παιδείας έκανε ταξίδι στην Αμερική δήθεν για να μελετήσει την καινοτομία και όχι για να ψάξει για το κατάλληλο πανεπιστήμιο για το γιόκα της που τώρα τελειώνει το ΙΒ;

Με αυτόν τον τρόπο κατασκευάζονται τα βαρύγδουπα βιογραφικά όλων των γόνων, οι οποίοι στη συνέχεια τα επιδεικνύουν στους έκθαμβους ψηφοφόρους τους. Το αν οι πολυδάπανες αυτές σπουδές έχουν κάποιο αντίκρυσμα, θα αφήσουμε να μας το πει ένας από τους καθηγητές του Jeffrey Παπανδρέου στη μακρινή Αμερική:




Εκείνο που δε γνωρίζουμε ακόμα είναι αν τον ίδιο καθηγητή είχε και ο Σαμαράς.