Monday, May 9, 2011

Οι σπουδές των γόνων: Κέλλυ Καραμεσίνη

Έχουμε πολλές φορές θίξει το ζήτημα των βαρύγδουπων σπουδών των γόνων σε διάφορες χώρες του κόσμου, από όπου επιστρέφουν έχοντας μία θέση να τους περιμένει, και δε θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε με το νοσηρό αυτό φαινόμενο, όπου οι αμαρτωλές δραστηριότητες και η διαπλοκή των γονέων εξασφαλίζουν τις σπουδές των γόνων, όπως έγινε και με την περίπτωση Μαντέλη (ανάμεσα σε πολλές άλλες).

Επίσης έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα τεκταινόμενα στο Κτηματολόγιο, τα οποία έχουν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους, και ένας από αυτούς ήταν η τοποθέτηση σε αυτό του συζύγου της Διαμαντουέτας Ιωάννη Σαβαλάνου.

Επιστρέφουμε στα θέματα αυτά με τις σπουδές της Κέλλυ Καραμεσίνη, κόρης του αντινομάρχη Αττικής.

Σε άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα για τις σπουδές στην Ολλανδία, διαβάζουμε μεταξύ άλλων και τη μαρτυρία της Κέλλυς Καραμεσίνη, η οποία επέλεξε για τις σπουδές της ένα τυπικό για γόνους αντικείμενο:


"«Με τα ίδια ή με λιγότερα χρήματα που χρειάζονται σε μια επαρχιακή βρετανική πόλη, με αμφίβολο επίπεδο σπουδών και μίζερο τρόπο ζωής,μπορείς να ζήσεις σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη όπως το Αμστερνταμ » τονίζει η κυρία Κέλλυ Καραμεσίνη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού. « Η μεγαλύτερη διαφορά με τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι η εντατικοποίηση των σπουδών που βέβαια είναι κοινός τόπος στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.Εδώ δεν περιμένουμε την εξεταστική περίοδο για να διαβάσουμε,υπάρχουν υποχρεώσεις όλη τη χρονιά» συμπληρώνει.

...Πάντως δεν είναι οι γλωσσικές διαφορές που κρατάνε τους δυο λαούς σε σχετική απόσταση. « Στη νοοτροπία διαφέρουμε αρκετά, οι Ολλανδοί ως λαός είναι αρκετά ψυχρός και κάπως ψηλομύτηδες» τονίζει η Κέλλυ, η οποία έγινε μάρτυρας σε ένα περιστατικό τέτοιας αλαζονείας με αφορμή την ελληνική οικονομική κρίση. « Ηταν του ΑγίουΔημητρίου. Εξηγούσαμε στους Ολλανδούς συμφοιτητές μας ότι στην Ελλάδα αυτή είναι μια μεγάλη γιορτή για πολλούς. Μια κοπέλα σχολίασε:�Γενέθλια, ονομαστικές γιορτές, οι Ελληνες είναι κάθε μέρα έξω. Πώς να μη χρεοκοπήσετε!�»."


Η Κέλλυ δε διστάζει να κατακεραυνώσει το μίζερο τρόπο ζωής των ψυχρών ’γγλων, αλλά και το ρατσισμό των ξανθόψειρων Ολλανδών που ένιωσε στο πετσί της ως ταπεινή φοιτητομετανάστρια. Όμως ποιά είναι η Κέλλυ Καραμεσίνη; Ας διαβάσουμε ένα σχετικό σχόλιο:

"ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ (ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΒΗΜΑ ONLINE) ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΗΘΟΥΣ!!ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΓΙΕΣ ΛΕΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΣΤΕΡ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=14248
OXI RE ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΕΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ (ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ).ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΣΙΝΗ.ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΚΥΡΙΟςΣ ΠΟΥ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ?ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΛΑΜΠΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΚΕΛΥ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ.ΠΟΥ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (ΕΚΤΟΣ-ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ).ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...ΓΙΑ MASTER ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ!!ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΓΙΕΣ.ΣΙΓΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ"


Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιά θέση περιμένει την Κέλλυ όταν επιστρέψει από την Ολλανδία...