Thursday, May 5, 2011

Δρ Φράγκος Φραγκούλης: Ο μεγάλος διδάκτωρ

Η ιστορία με τον Φράγκο Φραγκούλη είναι λίγο πολύ γνωστή: Ενώ ο ίδιος προετοιμαζόταν για την προαγωγή του σε ΑΓΕΕΘΑ, η κόρη του πήρε μία εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έβγαλε στην πρώτη σελίδα τη σχετική ανάθεση της εκπομπής αυτής, η οποία θεωρήθηκε σκανδαλώδης. Εκείνο όμως που θεωρήθηκε ακόμα πιο σκανδαλώδες από σημαντική μερίδα του αναγνωστικού κοινού ήταν το περιεχόμενο της εκπομπής αυτής, το οποίο περιείχε τη μοσχαναθρεμένη κόρη του στρατηγού να οδηγεί ως άλλη Μασσαλιώτιδα τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των (λαθρο)μεταναστών.

Με τη σειρά του, ο Φράγκος θεώρησε ότι προσβάλεται η τιμή της κόρης του, και επιπλέον και η πιθανότητα προαγωγής του από ΑΓΕΣ σε ΑΓΕΕΘΑ, βάζοντας στο παιχνίδι και διάφορες κρατικές υπηρεσίες και "εθελοντές ιστολόγους", με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή, που μάλλον ο ίδιος ο Φράγκος δε θα ήθελε.

Μία σύνοψη της ιστορίας μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Τα καθεστωτικά blogs επέκριναν την άσκηση κριτικής στην επαγγελματική παρουσία της θυγατέρας του Φράγκου την ώρα που εκείνος επέστρεφε μετά από επιτυχημένο ταξίδι στην Τουρκία. Όμως φαίνεται ότι δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για την επιτυχία αυτή, και μάλλον θα συμφωνήσουν και οι Τούρκοι, αφού εκείνες τις μέρες διάλεξαν για να παρουσιάσουν στον τύπο το πως κατέρριψαν τον Ηλιάκη, αλλά και τα Τουρκικά πλοία και αεροσκάφη έκαναν περίπατο ανενόχλητα.

Στο θέμα της παράδοσης χαρτών και πληροφοριών στην Τουρκική πλευρά αναφέρθηκε ο Ιωάννης Κοραντής σε ΅ερώτησή του στη βουλή:


"Ένα μήνα αργότερα, ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ περιείχε λεπτομέρειες για κάθε φύσεως ντοκουμέντα σχετικά με την είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο, που αξιωματούχος του ΓΕΣ είχε παραδώσει στον εδώ Τούρκο ΑΚΑΜ, ενώ σε παράλληλη ενέργεια είχαν προβεί οι Έλληνες Στρατιωτικοί Διοικητές των φυλακίων Κήπων, Πυθίου και Καστανιών στους Τούρκους ομολόγους τους. Τα ανωτέρω, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν κατ εντολή του ΓΕΣ, ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στην Άγκυρα και την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του."


Όπως και να έχει, δε θα μας απασχολούσαν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις του Φράγκου εάν αυτές δεν είχαν και έντονο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, και μάλιστα σε πολλά επίπεδα.

Ας ξεκινήσουμε από τον ίδιο τον Φράγκο. Τα κατευθυνόμενα ιστολόγια έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο διδακτορικό τίτλο του Δρ. Φράγκου:

"Όμως ο πρώτος Αρχηγός ΓΕΣ με πλήρη προσόντα καθηγητή πανεπιστημίου (που προκάλεσαν το θαυμασμό του ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου) προκάλεσε το φθόνο όσων δεν μπόρεσαν να αντέξουν την αναβάθμιση της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης που έχει ξεκινήσει ο Αρχηγός ΓΕΣ σε όλα τα επίπεδα του Στρατού Ξηράς."


Εκείνο που ξεχνούν όμως να πουν είναι ότι και στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει ένα σύστημα "εκπαιδευτικών αδειών", με αποτέλεσμα όσοι είναι μέσα στα πράγματα να μπορούν με ευκολία να σπουδάζουν μισθοδοτούμενοι, και ενίοτε να εκμεταλεύονται και τις γνωριμίες τους για τις σπουδές αυτές. Φαίνεται λοιπόν ότι και οι στρατιωτικοί ξέρουν τα τεχνάσματα των εκπαιδευτικών.

Οπότε σε τί προκαλεί έκπληξη το ότι κάποιοι στρατιωτικοί έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές; Μήπως τις έκαναν στερούμενοι και χωρίς αντίστοιχη υποστήριξη από το σύστημα;

Ή μήπως τις έκαναν με μεγάλη ευκολία, έχοντας λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και ευνοούμενοι;

Ας πάμε τώρα στις σπουδές της κόρης του Φράγκου. Τα κατευθυνόμενα ιστολόγια πάλι έδωσαν την εκδοχή που τους υποδείχθηκε για την πρόσληψή της στην κρατική τηλεόραση:

"Ο Συνταγματάρχης -όπως αποκάλυψε το Crimes on air- εξαπέλυε ύβρεις τόσο για τον Αρχιστράτηγο [φωτο] αλλά όσο και για την πτυχιούχο κόρη του Ευτυχία ότι δεν έχει δήθεν τα προσόντα για να κάνει εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση."


Για να κάνει κάποιος μία επιτυχημένη εκπομπή δε χρειάζεται να έχει πτυχία ή να έχει περάσει ΑΣΕΠ.

(Εξαίρεση φυσικά η αξιοκρατική Ελλάδα, όπου οι παρουσιαστές της κρατικής ραδιοτηλεόρασης χρειάζεται πλέον να περάσουν από ΑΣΕΠ, και παλαιότερα έπρεπε να έχουν πτυχίο ωδείου για να κάνουν μουσική εκπομπή)

Οπότε το εάν η Ευτυχία Φράγκου έχει πτυχίο ή όχι έχει μικρή, ή και καθόλου, σχέση με την πρόσληψή της στην κρατική τηλεόραση. Όπως επίσης μικρή σχέση έχουν και οι σπουδές της στο ωδείο του Νάκα που κάποιοι επικαλούνται, καθώς στην κρατική τηλεόραση δεν την προσέλαβαν για να παίζει πιάνο.

Μιά και γίνεται όμως αναφορά στο πτυχίο της Ευτυχίας Φράγκου, καλό είναι να θυμόμαστε πως πέρασε στην Πάντειο με συμμετοχή στις εξετάσεις των ειδικών κατηγοριών.

Εκπαιδευτικό ενδιαφέρον έχουν όμως και τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση:

Η εισαγγελέας σύζυγος στρατιωτικού που κινήθηκε τόσο γρήγορα για τη σύλληψη με αστείο κατηγορητήριο των blogger, γιατί άραγε δεν κινήθηκε με την ίδια ταχύτητα για την υπόθεση της Ευανθίας Μακρή, που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει θαφτεί;

Παρόμοια βλέπουμε και τον Σφακιανάκη να πηγαινοέρχεται προσωπικά στα γραφεία του Πενταγώνου για την τιμή της κόρης του Φράγκου, αλλά ο ίδιος δεν είναι που έλεγε πως δε μπορεί να βρει από που εκπέμπει το indymedia; Και στη συνέχεια, όταν στο Indymedia προσέβαλαν τη μνήμη δολοφονηθέντων, ο ίδιος δεν ήταν που έλεγε πως στηρίζει το Indymedia;

Το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν εξαντλείται όμως μόνο ως εδώ:


"Ο Κούλης κι η κορούλα του, καθώς και κάποια άλλα υποκείμενα που κυκλοφορούν τριγύρω, όπως η γνωστή στριπτιζέζ, την οποία και αυτήν παραδόξως - τυχαίο δεν νομίζω - την έσπρωξε ο γνωστός καθηγητής συνταγματολόγος που θώπευε "πατρικά πάντα" τις φοιτητριούλες, μόνο άφθονες στιγμές γέλιου μπορούν να μας προσφέρουν με τον τραβεστισμό τους και την προσπάθειά τους να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο , φυσικά με αδρές αμοιβές.

Η σάτιρα δεν έχει όρια και εμείς θα σατιρίσουμε από δω και μπρος αυτά που ο Λαζόπουλος "ξεχνάει", δηλαδή τα παχύδερμα που δεν μπορούν να τρέξουν 10 μέτρα...αλλά το παίζουν καταδρομείς και στρατηγοί, τις "δημοσιογράφους" που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα από ιστορία, αλλά προσποιούνται ότι σπούδασαν ιστορία της τέχνης και γράφουνε βιογραφικά, τους ξιπασμένους, θλιβερούς αρχοντοχωριάτες που παινεύονται ότι τελείωσαν εβραϊκά πανεπιστήμια και φυσικά τις Σύριες στριπτιζέζ που δεν ξέρουν να μιλήσουν ελληνικά, αλλά κάποια παχύδερμα που το λίπος υπερτερεί της εγκεφαλικής τους ουσίας φρόντισαν να τις αναγορέψουν σε πολιτικούς επιστήμονες."


Από όλα αυτά δε θα μπορούσε να λείπει και μία έμμεση αναφορά στα εκπαιδευτικά πράγματα:

"Η υπόθεση των πολύ καλών και εθνοπρεπών ιστολογίων «Army alert» και «Hellenic revenge», στο βαθμό που μας αφορά, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τους θεσμούς και για το στράτευμα, αλλά και για τον φιλόδοξο Α/ΓΕΣ και επίδοξο Α/ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο (που πολλοί ανώτεροί του επιχείρησαν να τον αποστρατεύσουν στο παρελθόν, ιδιαίτερα όταν ήταν ταξίαρχος, αλλά δέχθηκαν «παρεμβάσεις» από πολιτικά πρόσωπα και από ισχυρό και προβεβλημένο μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος)."


Για να κλείσει ο εκπαιδευτικός κύκλος της υπόθεσης, το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι αν τα στελέχη της ΕΥΠ που φέρονται να έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση ήταν απόφοιτοι του κολεγίου που είχει στηθεί στην Ακαδημίας...

Τέλος, για το αν είναι δίκαιοι οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στην Ευτυχία Φράγκου (πχ λαθρολάγνα), μπορεί ο καθένας να σχηματίσει τη δική του άποψη βλέποντας το σχετικό βίντεο της εκπομπής από την οποία ξεκίνησαν όλα:



Είναι προφανές πως η οδαλίσκη θυγατέρα του δόχτορα ΑΓΕΣ πληρεί όλα τα κριτήρια για να έχει εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, αφού λιβανίζει την κυβέρνηση. Και η εκπομπή αυτή είναι οικογενειακή υπόθεση όχι μόνο του Φράγκου, αλλά και του Παπαθεοδώρου:


"ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, (κλικ εδώ κι εδώ) ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ (κλικ εδώ), ΑΠΕΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ???????

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!! ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;; ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ (ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ!!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ????? ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!"