Tuesday, May 3, 2011

Υπουργείο Παιδείας: Χαρίζουμε και πιστοποιητικά

Εκτός από απουσίες, απολυτήρια, πτυχία και βεβαιώσεις σπουδών, τώρα το Υπουργείο Παιδείας θα χαρίζει και πιστοποιητικά πληροφορικής.

Αυτό ανακοίνωσαν στους διαδρομιστές της ΠΕΚΑΠ η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου και ο Κουλαϊδής:

"Για το Γυμνάσιο: Θα ξεκινήσει, μάλλον από το επόμενο έτος, η διαδικασία πιστοποίησης για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού με βάση το Γαλλικό μοντέλο. Ο καθηγητής Πληροφορικής θα έχει ενεργό ρόλο στην πιστοποίηση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως από το Υπουργείο αν θα υπάρξει αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής."


Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί να δίνει το κράτος κρατικό πιστοποιητικό για την πληροφορική, και όχι πχ για την Ελληνομάθεια ή για τα μαθηματικά. Η απάντηση βρίσκεται στη φράση "ο καθηγητής Πληροφορικής θα έχει ενεργό ρόλο στην πιστοποίηση". Αυτό σημαίνει αυξημένα έσοδα για τους πάντοτε άπληστους πληροφορικάριους, που εδώ και χρόνια επωφελούνται από κάθε δυνατή ευκαιρία για να αυξήσουν κατά πολύ τα εισοδήματά τους, πχ με τον αποκλειστικό χειρισμό του VBS.

Βλέπουμε για μία ακόμα φορά τους πληροφορικάριους να αποτελούν μία από τις χειρότερες συντεχνίες της εκπαίδευσης, αν όχι τη χειρότερη, και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να διαπραγματεύεται με επαγγελματίες διαδρομιστές και σουλατσαδόρους.

Αν το κράτος ήθελε να δώσει πρακτικές γνώσεις στους μαθητές, μπορούσε να τους κάνει σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής, μαθήματα οδήγησης ή διαλέξεις σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αντί να χαρίζει γελοία πιστοποιητικά για να πάρουν επιπλέον λεφτά οι πληροφορικάριοι.