Saturday, April 23, 2011

Η υποψήφια διδάκτωρ Άννα Στρατινάκη

Η ΝΔ έκανε μόδα τους κουμπάρους, το ΠΑΣΟΚ απαντά στην πρόκληση κάνοντας μόδα τα βαφτιστήρια. Έτσι, ενώ οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη φρόντισε για την επαγγελματική αποκατάσταση της βαφτιστήρας της Άννας Στρατινάκη μετά από την παραίτηση του (πανεπιστημιακού) Δασκαλάκη.

Η Άννα Στρατινάκη τοποθετήθηκε ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο μπορεί να μην κάνει και πολλά για τους ανέργους, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο διορισμών (ας θυμηθούμε την ιστορία του ΕΚΕΠΙΣ και της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε.).

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι το γεγονός πως η Άννα Στρατινάκη, αν και μητέρα ενός μικρού παιδιού και μάχιμη δικηγόρος (όπως δηλώνει η ίδια), βρίσκει το χρόνο ώστε να ετοιμάζει διδακτορικό επάνω στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Το πως θα συνδυάσει τις υποχρεώσεις της εκπόνησης μίας διδακτορικής διατριβής με τις υποχρεώσεις της μητρότητας, της μάχιμης δικηγορίας και πλέον και της διοίκησης ενός υπουργείου, αποτελεί γρίφο που μόνο οι Έλληνες πολιτικοί και οι προστατευόμενοι και προστατευόμενές τους ξέρουν να λύνουν.


Και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, πολλοί κομματικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι βρίσκουν ξαφνικά την όρεξη και το χρόνο για να δουλέψουν επάνω σε διδακτορικές διατριβές όταν το κόμμα τους είναι στην εξουσία και εκείνοι έχουν αναλάβει διάφορα υποτίθεται απαιτητικά πόστα.