Thursday, April 14, 2011

Η επιλεκτική αγανάκτηση της Διαμαντουέτας

Διαβάζουμε σύμφωνα με είδηση που φρόντισε να διαρρεύσει το κηφηναριό της αυτοκρατικής αυλής της ’ννας Διαμαντουέτας:


"Εξοργισμένοι είναι οι επιτελείς στο υπ. Παιδείας, σύμφωνα με πηγή από το πολύ στενό της περιβάλλον της πολιτικής ηγεσίας, από τις επίμονες πιέσεις που δέχονται από Βουλευτές,και όχι μόνο , να μην συγχωνευθούν σχολεία της περιοχής τους.

Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη οργή ήταν η παρέμβαση υψηλόβαθμου στελέχους της Κυβέρνησης από τη Βόρεια Ελλάδα και πολύ στενού� του πρωθυπουργού Γ., Παπανδρέου να μην συγχωνευθεί Γυμνάσιο του Νομού του στο οποίο φοιτούν 15 μαθητές και διδάσκουν 16 καθηγητές ."


Φυσικά είναι γνωστή η τακτική πολιτικών και συνδικαλιστικών κύκλων να προστατεύουν τους δικούς τους με τοποθετήσεις σε τέτοιου είδους σχολεία-φαντάσματα, και έχουμε στηλιτεύσει πολλές φορές αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα.

Το ερώτημα όμως είναι αν η Διαμαντουέτα, προτού εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με τέτοιες διαρροές, φρόντισε να ρωτήσει τους επιτελείς της και τους σφουγκοκωλάριους της αυλής της με ποιόν τρόπο τη βόλευαν τα χρόνια πριν την τοποθέτησή τους υπό την αυτοκρατορική προστασία της Λαίδης Μπίλντερμπεργκ, και σε ποιές θέσεις ήταν τοποθετημένοι ή αποσπασμένοι.

Τώρα που όλοι αυτοί εξασφάλισαν τη στέγη τους γύρω από την απεσταλμένη της Μπλιντερμπεργκ και την πρώην ΔΑΠίτισα υφυπουργό της, άρχισε η ηθικολογία ενάντια σε όσους προσπαθούν να διατηρήσουν κι εκείνοι το βόλεμά τους.

Τι καιροί, τι ήθη...