Saturday, March 12, 2011

Προσωπικά δεδομένα και Υπουργείο Παιδείας

Φαίνεται πως στα εκπαιδευτικά πράγματα υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά για τα προσωπικά δεδομένα, όπως και για πολλά άλλα πράγματα.

Το Κολέγιο Αθηνών θέλησε να κάνει έλεγχο στους μαθητές του για χρήση ναρκωτικών, όπως γίνεται σε πολλά Αμερικανικά σχολεία και οργανισμούς. Κάποιοι γονείς είχαν φαίνεται λόγους να ανησυχούν για τα προσωπικά δεδομένα των γόνων τους, οπότε η υπόθεση κατέληξε στο ότι τέτοιος έλεγχος δε μπορεί να γίνει, προκειμένου να μην παραβιαστούν τα προσωπικά δεδομένα των ναρκομανών γόνων που προετοιμάζονται στο Κολέγιο Αθηνών για να κληρονομήσουν τις καρέκλες των γονιών τους μεθαύριο.

Δεν υπήρξε όμως αντίστοιχη αντίδραση όταν το Υπουργείο Παιδείας συμφώνησε στο ότι πρέπει και οι μαθητές να χρησιμοποιούν την κάρτα του πολίτη ακόμα και στις αγορές που κάνουν από το σχολικό κυλικείο.

Δηλαδή οι μαθητές θα είναι υπό παρακολούθηση και φακέλωμα από τη στιγμή που θα πάνε για πρώτη φορά στο κυλικείο για να πάρουν τσίχλες ή κουλούρι, αλλά αυτό δεν εγείρει καμία αντίδραση από τους κυβερνώντες. Από τη Διαμαντοπούλου πάντως σίγουρα δεν περιμέναμε καμία αντίδραση, αφού άλλωστε ανήκει στους άμεσους εντολοδόχους της Λέσχης Μπίντερμπεργκ.