Friday, March 11, 2011

Βίζιτες και υπουργοί

Τι σχέση μπορεί να έχουν (γυναίκες) υπουργοί με κυκλώματα μαστρωπείας; Ας ξεκινήσουμε από αυτή την είδηση, που αφορά τη γνωστή υπόθεση με τις "κακοποιημένες" της Ρουμπάνη:


"Κατσέλη και Δαμανάκη, υπεράσπιση για κατηγορούμενη μαστρωπό
Σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της zougla.gr σχετικά με τη βοήθεια που έσπευσαν να δώσουν η Μαρία Δαμανάκη και η Νόρα Κατσέλη σε μια γυναίκα υπεράνω πάσης υποψίας στην οποία, όμως, έχει ασκηθεί δίωξη για τα αδικήματα της σωματεμπορίας τελεσθείσας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Όπως αναφέρει η zougla.gr, «τον Δεκέμβριο του 2008, με μισή ώρα διαφορά, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρία Μαρία Δαμανάκη, αλλά και η Νόρα Kατσέλη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθαν στο γραφείο της εισαγγελέως Εφετών, κυρίας Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Οι δυο γυναίκες δεν μπήκαν στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιας εθιμοτυπικής συνάντησης, αλλά για να καταθέσουν ως «μάρτυρες υπεράσπισης» της προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κυρίας Νίκης Ρουμπάνη, οι ημέρες και τα έργα της οποίας ελέγχονται ήδη από την 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών.»

Το ιστορικό της υπόθεσης όπως το περιγράφει η zougla, έχει ως εξής:

«Το καλοκαίρι του 2008, στο γραφείο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά, έφθασε μια «καυτή» ανώνυμη αναφορά. Μέσω αυτής καταγγελλόταν ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση εμπλεκόταν σε ένα δυσώδες παιχνίδι νομιμοποίησης αλλοδαπών γυναικών, ότι το κατώφλι του Δικτύου περνούσαν κακοποιημένες-μαϊμού μόνο και μόνο για να χαρακτηριστούν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ότι μερικές εξ’ αυτών λίγες ημέρες μετά την «κακοποίησή» τους βρίσκονταν να εργάζονται και να εκδίδονται σε μαγαζιά strip show που ανήκαν σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2007 είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπόρων και όλως τυχαίως ήταν ο βασικός χορηγός του Δικτύου!

Θορυβημένος από τη σοβαρότητα της καταγγελίας που άφηνε σοβαρές σκιές για τη δράση της ΜΚΟ και δη και της προέδρου του, Νίκης Ρουμπάνη, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Εφετών, κυρία Βιργινία Σακελλαροπούλου, για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Από την οκτάμηνη έρευνα της εισαγγελικής λειτουργού προέκυψαν σημεία και τέρατα σχετικά με τις σχέσεις του Δικτύου και του επιχειρηματία -χορηγού. Ακόμα και ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε παραδέχθηκε ότι χορήγησε στο Δίκτυο ποσό που ανήλθε στα 15.000 ευρώ, ότι το εξόπλισε με τηλεφωνικό κέντρο, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 είχε δώσει στην κυρία Ρουμπάνη προσωπικό δάνειο ύψους 7.000 ευρώ, καθώς και ότι μερικά κορίτσια, τα οποία είχε στείλει ως «βιασμένα» και «κακοποιημένα» στη Ρουμπάνη, μετά από σύντομη παραμονή τους στον Ξενώνα βρέθηκαν να χορεύουν στα μαγαζιά του!

Το πόρισμα-σοκ της εισαγγελέως Εφετών διαβιβάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου, η οποία την ίδια κιόλας ημέρα άσκησε δίωξη κατά της Νίκης Ρουμπάνη για το αδίκημα της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.»"


Για όσους αναρωτιούνται τι σχέση μπορεί να έχει η υπόθεση αυτή με την εκπαίδευση, την απάντηση δίνει αυτή η σελίδα του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης:

"Ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, με θέμα τον Κοινωνικό αποκλεισμό, Τρίτη 2 Νοεμβρίου,Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, όπισθεν Παντείου Πανεπιστημίου

Κοινωνικές πολιτικές για την οικογένεια και το παιδί.

Προλαμβάνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010"


Η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού έχει λάβει νέες διαστάσεις στην περίπτωση των "κακοποιημένων" της Ρουμπάνη, αλλά εμείς δε θα σταθούμε σε αυτή τη λεπτομέρεια.

Στο πρόγραμμα βλέπουμε σε περίοπτη θέση, εκτός από την ίδια τη Ρουμπάνη, και την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου!

Περίεργες παρέες φαίνεται πως έχουν όλες αυτές οι (γυναίκες) βουλευτές!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μετείχαν και αρκετές ΜΚΟ, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πάντως η χρηματοδότηση αυτή αποκλείεται να ωφέλησε την ίδια τη Ρουμπάνη, αλλιώς δε θα χρειαζόταν να πάρει δάνειο από το σωματέμπορα. Κάποιος κακοήθης βέβαια θα παρατηρούσε πως οι μεγαλόσχημες φίλες της θα μπορούσαν να την δανείσουν εκείνες αντί να τρέχουν να της συμπαρασταθούν τώρα.

Η υπόθεση έχει και άλλη εκπαιδευτική διάσταση: Ανάμεσα στις δραστηριότητες του "Δικτύου" είναι η δημιουργία σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι και ποιοί εκπαιδευτικοί έκαναν καριέρα επενδύοντας στην κακοποίηση των γυναικών και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους με συμμετοχή σε τέτοια σεμινάρια.

Φυσικά δε θα ρωτήσουμε αν ανάμεσα στις "κακοποιημένες" ήταν και καθηγήτριες, καθώς αυτές μπορούν να προσφύγουν για τα προβλήματά τους είτε στο σχολικό σύμβουλο είτε σε συνδικαλιστές είτε σε διευθυντές ή ακόμα και σε πολιτικούς.