Wednesday, March 16, 2011

Δημοτικές εκλογές 2010: Θεσσαλία

Οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του 2010 αποδεικνύουν την ιδιαίτερη ταύτιση μεταξύ κομματισμού και εκπαίδευσης, καθώς αρκετοί από αυτούς αποτελούν τυπικά παραδείγματα παραγοντίσκων της εκπαίδευσης με έντονη κομματική δραστηριότητα.

Αποδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο πως οι διάφορες θέσεις "συμβασιούχων" σε φορείς όπως το ΕΚΕΠΙΣ ανήκουν ολοκληρωτικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:


"ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Νομαρχιακός Σύμβουλος επί 12 χρόνια. Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας, με μεταπτυχιακό ''master" στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Έχει διατελέσει αντινομάρχης και πρόεδρος του ΚΕΚ της Νομαρχίας Λάρισας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για θέματα επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά άρθρων στα περιοδικά «ΤΕΧΝΙΚΑ», «Ελληνική νομαρχία» και την τοπική εφημερίδα Λάρισας «Ελευθερία».

ΖΙΑΚΑ – ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΒΑΣΩ
Διευθύντρια 7ου Λυκείου. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αιρετό μέλος στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Θεσσαλίας. Έφορος στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας (ΕΑΚ). Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας.
Γεννήθηκε στη Μελιβοία Αγιάς. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Έγγαμος, μητέρα δύο παιδιών.

ΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στέλεχος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Eπιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), από την 1.01.1991 έως σήμερα, ως υπεύθυνος διαχείρισης μελών.
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ σε θέματα επιχειρηματικότητας και λειτουργίας Μ.Μ.Ε
Πτυχιούχος τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πτυχιούχος ΠΑ.ΤΕ.Σ. / ΣΕΛΕΤΕ.
Έγγαμος με δύο παιδιά.

ΛΙΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διαθέτει διετή Μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και στην Ακαδημία του Dillingen της Γερμανίας και είναι πτυχιούχος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το2002 και από το 2004 είναι Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας ενώ παράλληλα είναι εισηγητής και επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ) καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Δομών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ).

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» και πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κραννώνα. Υπηρετεί ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου Λόφου Φαρσάλων. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του ΗΛΙΑ
Γεννήθηκε στη Λάρισα από γονείς εκπαιδευτικούς. Μορφώθηκε στο 4ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρρένων Λάρισας. Σπούδασε Οικονομικά στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία και στην Δημόσια Διοίκηση στην Γερμανία.
Εργάστηκε στο Οικονομικό & Νομισματικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο, στο ΣΘΕΒ, ως ειδικός σύμβουλος στη Νομαρχία Λάρισας και στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης της ΕΕΤΑΑ ως Σύμβουλος Περιφερειακής ανάπτυξης και μηχανοργάνωσης καθώς και στην επιστημονική ομάδα οργάνωσης και διαχείρισης του 1ου Leader Ελασσόνας. Επί σειρά ετών δίδαξε στα ΙΕΚ Λάρισας και στο ΤΕΙ Λάρισας.
Είναι τακτικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (με τη σημερινή του μορφή) εκπροσωπώντας το ΟΕΕ, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σωτήρης Ζιαζιάς», μέλος της ΕΕΔΕ και του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης, μέλος του ΔΣ του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής συμπαράστασης του Περιβαλλοντικού κέντρου των προσκόπων στην Καλλιπεύκη.

ΣΟΦΟΛΟΓΗ - ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, του Πολιτιστικού Οργανισμού, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγιάς και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. του Νομού Λάρισας. Γεννήθηκε στο Καλαμάκι Αγιάς. Είναι δασκάλα και εκπαιδεύτρια στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση με επιμόρφωση στην ειδική αγωγή και ψυχική υγεία. Εργάστηκα στην εκπαίδευση ομάδων αποκλεισμού (τσιγγάνοι, παλιννοστούντες, άτομα με ειδικές ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες). Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΓΚΡΕΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Χημικός Περιβαλλοντολόγος. Γενικός Δ/ντής Αναπτυξιακής Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πύλη Τρικάλων. Παντρεμένος με την κα Αργύρη Βαρβάρα και έχουν τρία παιδιά. Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και διαθέτει πτυχίο μελετητή Α’ τάξης για περιβαλλοντολογικές και χημικές μελέτες.
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στην κατηγορία Δ/ντών προσωπικού και εργασιακών σχέσεων και ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό. Δ/ντής και Δ/ντής Κατάρτισης του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΣΤΑΓΩΝ» από του 1995 μέχρι σήμερα. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πύλης 1994 – 1998 και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης τα έτη 1996-1998. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης (2002-2005) και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Μέλος του National Geographic Society. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης για τα έτη 1996 μέχρι 2004.

ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Νομαρχιακή Σύμβουλος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής (φιλόλογος). Άσκησε καθήκοντα προϊσταμένης 1ου Γραφείου Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Διετέλεσε διευθύντρια Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων.
Είναι παντρεμένη με τον Βασίλειο Ζιώζια, αξιωματικό ε.α., με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιούς, τον Χρίστο Ζιώζια, πολιτικό μηχανικό και τον Απόστολο Ζιώζια, δικηγόρο.

ΜΠΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τεχνολόγος – γεωπόνος, επιχειρηματίας. Νομαρχιακός σύμβουλος. Έχει διατελέσει γραμματέας της ΔΑΠ-ΤΕΙ Λάρισας και μέλος της ΝΟΔΕ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΕΦΗ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) του νομού Τρικάλων. Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δογματική και Συμβολική Θεολογία. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, είναι κάτοχος διπλώματος Proficiency και γνωρίζει Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει ειδικευτεί στην «Διοικητική Υποστήριξη Υπηρεσιών» και στη χρήση Η/Υ.
Εργάστηκε επί μία επταετία στον ιδιωτικό τομέα ενώ από το 2003 εργάζεται ως καθηγήτρια – θεολόγος στη δημόσια εκπαίδευση.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ειδικών σεμιναρίων με θεματολογία την ψυχολογία της παιδείας και το παιδαγωγικό - ψυχολογικό κλίμα της τάξης, την παιδαγωγική ψυχολογία και τη διδακτική. Είναι εκπαιδευμένη στις σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και κατάρτισης με χρήση πολυμεσικών εφαρμογών και τηλεκπαίδευσης. Υπήρξε επιμορφώτρια νεοδιοριζόμενων θεολόγων στα σχολεία της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου.
Διετέλεσε μέλος της Δ.Α.Π – Ν.Δ.Φ.Κ. της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Σήμερα διατελεί μέλος της Δ.Α.Κ.Ε.

ΓΚΡΙΝΙΑ ΙΩΑΝΝΑ (TZOANA) του ΧΡΗΣΤΟΥ
Είναι οικονομολόγος και επικοινωνιολόγος. Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Διαχείριση Κρίσεων. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ πρώτη των πρώτων το 2004 και με υποτροφία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική στη Νομική Σχολή Αθηνών [2005] και στην Πολιτική Επικοινωνία στην Μ. Βρετανία [2006].
Ως Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα FUTURE [Future Urban Research in Europe], όπου νέοι επιστήμονες αναπτύσσουν την στρατηγική για την ηλεκτρονική πόλη του μέλλοντος, πετυχαίνοντας διεθνή διάκριση και παράλληλα τουριστική προβολή για τον Βόλο. Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 2000.

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εκπαιδευτικός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Απόφοιτη αριστούχος του παιδαγωγικού τμήματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στην εκπαίδευση και έχει παρακολουθήσει πληθώρα ενημερωτικών σεμιναρίων – ημερίδων όπως για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ιστορία τέχνης, την προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας στο σχολείο.

ΓΟΥΣΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
Σπούδασε Marketing στα ΤΕΙ Αθήνας και από το 1979 ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού πράκτορα. Διετέλεσε: Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου (12 έτη), πρόεδρος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Μαγνησίας (1978 – 1985), πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Κέντρου Ερευνών Μελετών (ΔΗΚΕΜΒ), πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου (ΔΗΤΕΒ), πρόεδρος και αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού (ΔΕΟΒ), αντιπρόεδρος Δ.Σ Δημοτικής Επιχείρησης Μελετών Κατασκευών Ανάπτυξης Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ), αντιπρόεδρος Δημαρχικής Επιτροπής Δήμου Βόλου. Μέλος ΔΣ Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας, Λιμενικού Ταμείου και Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ΑΕ Σιδηροδρόμου Βόλου – Μηλεών (Τρενάκι Πηλίου). Μέλος και Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας."


Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον παρακάτω:

"ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Υπάλληλος ΑΟΔΛ. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων, του Πανελληνίου Συλλόγου Σπουδαστών ΙΕΚ, του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας, του Συνοικιακού Συμβουλίου Αγίου Αχιλλείου Λάρισας και Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ν. Λάρισας."


Όπως βλέπουμε, μετά από τα κομματόσκυλα των διαφόρων φοιτητικών παρατάξεων, έχουμε και τα αντίστοιχα των σπουδαστών ΙΕΚ(!). Η ΝΔ αποδεικνύει τη δημοκρατικότητά της, καθώς μεριμνά για την εξασφάλιση κομματικής καριέρας και στους ΟΝΝΕΔίτες που δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ΤΕΙ.