Saturday, February 19, 2011

Οι απολύσεις στο ΕΑΠ

Με επιστολή του προς τους φοιτητές του ΕΑΠ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων στο Ε.Α.Π. αναφέρθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας να απολυθεί σημαντικός αριθμός συμβασιούχων του ΕΑΠ.

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις.

Εκείνο που ξέχασαν να αναφέρουν οι συνδικαλιστάδες του ΕΑΠ είναι πως σε αυτές τις συναντήσεις, και ειδικά σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία, πολλές φορές οι φοιτητές ήταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά και οι συναντήσεις αυτές δε γίνονταν για χάρη των φοιτητών αλλά για να εκθέσει ο "συμβασιούχος" το πόσο σπουδαίος και σημαντικός επιστήμονας είναι.

Επιπλέον, καλό θα ήταν οι "συμβασιούχοι" αυτοί να μας έλεγαν και τι είδους συμβασιούχοι είναι, καθώς σημαντικός αριθμός από αυτούς κατέχει ήδη μόνιμη θέση. Πολλοί από αυτούς είναι απλώς διαπλεκόμενοι που βρήκαν άλλον έναν τρόπο να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, και έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στο πως παίρνουν τις θέσεις κάποιοι στα πρόθυρα της σύνταξης.

Όμως είναι γνωστή η τακτική των συνδικαλιστάδων, να προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους φοιτητές για τα δικά τους συντεχνιακά αιτήματα. Άραγε τους έστειλαν επιστολή και για το θέμα των διδάκτρων;