Wednesday, February 16, 2011

Άννα Διαμαντοπούλου και διαφθορά: Τσου ρε Λάκη

Διαβάζουμε για τις δραστηριότητες της πολυπράγμωνος Διαμαντουέτας:

"Τι έχασε ο Λάκης...

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) ετοιμάζεται να καταπολεμήσει εν τη γενέσει της την πεποίθηση ότι «η διαφθορά είναι μαγκιά» και γι΄ αυτό συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο κ. Κ. Μπακούρη και μέλη του ΔΣ της ΜΗΚΥΟ «Διεθνής Διαφάνεια». Καθώς την 9η Δεκεμβρίου δεν γιορτάζεται μόνο η ονομαστική εορτή της υπουργού αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Διαφάνειας, οι μαθητές τότε πρόκειται να κληθούν να γράψουν εκθέσεις κατά της διαφθοράς.

Oι άνθρωποι της Διεθνούς Διαφάνειας παρουσίασαν στην υπουργό και το παιδικό βιβλίο του Μάνου Κοντολέοντος με τίτλο «Τι κέρδισε ο Αλκης και τι έχασε ο Λάκης». Δεν ξέρω αν θα βρει τη θέση του στις μαθητικές βιβλιοθήκες, αλλά δεν το αποκλείω αφού το ηθικό δίδαγμά του είναι ότι «η διαφθορά δεν είναι μαγκιά». Κάπως έτσι έζησαν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα."


Σίγουρα πρέπει να επαινέσουμε την κίνηση της Άννας. Όμως αυτή θα είχε νόημα εάν τη συνόδευε με μία εξήγηση για τη δική της καριέρα, καθώς και την καριέρα του συζύγου της, το λόχο των αυλικών της που δημιούργησε στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα τεκταινόμενα στο Κτηματολόγιο.

Με άλλα λόγια, η αυτοκράτειρα δεν πρέπει μόνο να μιλάει για την τιμιότητα, αλλά να την εφαρμόζει κιόλας...