Tuesday, January 25, 2011

Η ΠΟΣΔΕΠ για την οικογενειοκρατία

Ενώ το Ελληνικό Πανεπιστήμιο αποτελεί διεθνώς case study νεποτισμού και συνδιαλλαγής, οι κινήσεις του Πανάρετου για την αντιμετώπιση ενός μικρού αριθμού εκ των πλέον κραυγαλέων περιπτώσεων οικογενειοκρατίας προκάλεσαν την οργή της ΠΟΣΔΕΠ:

"«Ο υφυπουργός οφείλει να δώσει στοιχεία και να πάψει να λασπολογεί κατά των πανεπιστημίων. Μπορεί να υπάρχουν καταγγελίες, αυτές όμως δεν στοιχειοθετούν αποδείξεις», τόνισε, μιλώντας χθες στην «Κ», η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ, Ευγενία Μπουρνόβα."


Θα περίμενε κανείς οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί να επιθυμούν την κάθαρση του διεφθαρμένου χώρου τους. Κι όμως, το συνδικαλιστικό τους όργανο, δια του στόματος της γραφικής ώριμης κόκκινης πασιονάριας, επέλεξε να μιλήσει για απουσία αποδείξεων και λασπολογία κατά του βρωμερού πανεπιστημιακού χώρου. Τι αποδείξεις χρειάζεται άραγε η Μπουρνόβα, τη στιγμή που τα οικογενειακά δέντρα και οι κουμπαριές ταυτίζονται με τη διαδοχή σε πανεπιστημιακές θέσεις; Σε οποιαδήποτε σοβαρό κράτος θα υπήρχαν παραιτήσεις και απόδοση ευθυνών, στην Ελλάδα οι κόκκινοι συνδικαλιστές υπερασπίζονται την ιδιότυπη αριστοκρατία που έχει βρει καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο.