Thursday, December 16, 2010

Μεγάλο σκάνδαλο με τις προσλήψεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο

Μπορεί η Διαμαντοπούλου και η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου να ισχυρίστηκαν ότι θα έφερναν διαφάνεια στις προσλήψεις αναπληρωτών που γίνονται στη Σιβιτανίδειο, φαίνεται όμως πως κάποιοι συνεχίζουν να ευνοούνται, και ότι τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης πληθαίνουν αντί να μειώνονται.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο έγιναν σε τρεις φάσεις. Και οι τρεις είχαν ως κοινό σημείο την εύνοια στους ΤΕ και ΔΕ, δηλαδή σε αποφοίτους τεχνικού ή γενικού λυκείου. Επιπλέον, αρκετά ονόματα ανήκουν σε άτομα που ήταν και πριν αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο. Φαίνεται όμως πως οι συμπτώσεις γίνονται όλο και πιο περίεργες όσο πλησιάζουμε προς την τρίτη φάση προσλήψεων, η οποία σημειώνουμε πως έγινε αρκετό καιρό μετά την έναρξη του σχολικού έτους, προκειμένου το θέμα να περάσει απαρατήρητο.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα δείτε παρακάτω, τουλάχιστον ένα άτομο ανήκει στο περιβάλλον του Ιερώνυμου. Επιπλέον, κάποια ονόματα είχαν εμφανιστεί σε παλαιότερη έρευνα που είχαμε παρουσιάσει για τους "διοριστέους". Παραθέτουμε τα ονόματα:


Α' φάση προσλήψεων:

Δομικοί ΤΕ01.05

Δακορωνιάς Μαρίνος του Ιωάννη, "απεφοίτησε" το 2006, ξεκίνησε να προσλαμβάνεται το 2007


Ηλεκτρολόγοι ΤΕ01.06

Στάσης Απόστολος του Γεωργίου


Νοσηλευτικής ΠΕ18

Ασημακοπούλου Σοφία του Γεωργίου, απεφοίτησε το 2006, ξεκίνησε να προσλαμβάνεται το 2007



Β' φάση προσλήψεων:

Ηλεκτρολόγοι ΤΕ01.06

Τζελέπης Δημήτριος του Παναγιώτη


Οχημάτων ΤΕΙ ΠΕ18.18

Γιακουβής Σπυρίδων του Στεφάνου


Μηχανολόγοι ΠΕ17.02

Λουκά Γεωργία του Αλέξανδρου


Ηλεκτρολόγοι ΠΕ17.03

Ασημάκης Γεώργιος του Παναγιώτη



Γ' φάση προσλήψεων:

Φιλόλογοι ΠΕ02

Χρυσοφώτη Ελένη-Μαρία του Διονυσίου


Γραφικών Τεχνών ΠΕ18.27

Δίκου Χριστίνα του Δημήτριου


Και καταλήγουμε στα ονόματα που αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης πίσω από τη δήθεν εξυγίανση της διαδικασίας των προσλήψεων αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο:

Προγραμματιστές Η/Υ ΤΕ01.13

Αβαρικιώτης Γεώργιος του Λουκά:

Απεφοίτησε από το τεχνικό λύκειο το 2005, ξεκίνησε να προσλαμβάνεται το 2005.


Ντινιεράκη Αγγελική του Σταμάτιου:

Κόρη μονίμων εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου. Η οικονομική κρίση δε δείχνει να επηρεάζει την οικογένεια Ντινιεράκη, καθώς είχε έσοδα από τη Σιβιτανίδειο της τάξης των 70.000 ευρώ.


Με άλλα λόγια, η Σιβιτανίδειος δεν προσέλαβε πτυχιούχους πανεπιστημίου ή έστω ΤΕΙ (ΠΕ19/20), αλλά στη θέση τους προσέλαβε γόνους αποφοίτους τεχνικού λυκείου, οι οποίοι με μοναδικό προσόν το γονιδίωμά τους κατάφεραν να αποκατασταθούν επαγγελματικά εις βάρος πτυχιούχων πανεπιστημίου. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά αυτό που έχουμε τονίσει στο παρελθόν, ότι δηλαδή ο κλάδος ΤΕ/ΔΕ υφίσταται στην εκπαίδευση μόνο και μόνο για να διορίζονται ως εκπαιδευτικοί γόνοι που δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε σε ένα επαρχιακό ΤΕΙ. Και κρίνονται ως δήθεν απαραίτητοι για την εκπαίδευση μέσω ενός συστήματος που το αποτελούν συγγενικά τους πρόσωπα, σε μία μορφή αισχρής οικογενειοκρατίας που επί χρόνια δηλητηριάζει την εκπαίδευση.

Βλέπουμε λοιπόν κάποιους επιτήδειους γόνους να καταφέρνουν μετά από "σπουδές" σε κάποιο ΕΠΑΛ να διορίζονται ως καθηγητές, προσβάλλοντας την κοινωνία, και να εξασφαλίζουν διορισμούς με υποτίθεται "αξιοκρατικά" κριτήρια. Η μόνη λύση είναι να καταργηθεί τελείως ο κλάδος ΤΕ/ΔΕ, και οι υπάρχοντες ΤΕ/ΔΕ να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες ως τεχνίτες.

Αυτή είναι λοιπόν η έλευση της αξιοκρατίας στη Σιβιτανίδειο που ευαγγελιζόταν η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας!