Friday, December 10, 2010

Ο Τσιριγώτης θέλει τη μπούργκα του

Ο Θανάσης Τσιριγώτης είναι γνωστός γραφικός συνδικαλιστής και θιασώτης των αποτυχημένων ιδεών της Αριστεράς. Με πύρινο άρθρο του στο γνωστό ορμητήριο αριστερόφρονων υπερασπίζεται το δικαίωμα των μωαμεθανών γυναικών στη μπούργκα και καταγγέλλει την Ευρώπη για ρατσισμό κατά των μεταναστριών, βλέποντας την απαγόρευση ως προάγγελο αιματηρών διώξεων κατά των μεταναστών.

Οι κραυγές του υστερικού συνδικαλιστή καταλήγουν σε κάλεσμα για ενότητα και αλληλεγγύη με τους ξένους εργάτες. Το ερώτημα είναι γιατί ο Τσιριγώτης δεν πηγαίνει στις χώρες τους να τους μάθει γράμματα και να δείξει έμπρακτα τα φιλάνθρωπα, αριστερά και διεθνιστικά του φρονήματα. Ίσως γιατί στην περίπτωση αυτή δε θα μπορεί να παριστάνει το συνδικαλιστή ώστε να λουφάρει από τις τάξεις με αντάλλαγμα μερικά γελοία διαγγέλματα. Και γιατί οι ίδιοι οι μετανάστες στις χώρες τους δεν αρέσκονται να έχουν αριστερούς φωνακλάδες και συνήθως τους επιφυλλάσσουν την κατάλληλη τιμωρία, σε αντίθεση με την καπιταλιστική Δύση που όχι απλώς τους ανέχεται αλλά τους μισθοδοτεί για να κάθονται.

Μερικά από τα ιλαροτραγικά τσιτάτα του Τσιριγώτη:


"Οι μετανάστριες απαγορεύεται να ντύνονται όπως νομίζουν, αλλά η μόδα στη Δύση μπορεί να επιβάλλει τους Prada, Armani και Gucci."


Φαίνεται πως στον περίγυρο του Τσιριγώτη οι γυναίκες ντύνονται αποκλειστικά με Prada, Armani και Gucci. Ίσως βέβαια να αναφέρεται στις διορισμένες καθηγήτριες που μαζεύουν ωρομισθίες για να αγοράσουν επώνυμες τσάντες.


"Το κοσμικό κράτος αντιστρατεύεται το θρησκευτικό φανατισμό, αλλά πριμοδοτεί τις χιλιάδες «ιεραποστολές» του Πάπα και του Βατικανού σ’ όλο τον κόσμο."


Στη σημερινή εποχή είναι μάλλον οξύμωρο να συγκρίνουμε οποιαδήποτε ιεραποστολή, ακόμα και του Βατικανού, με τα ισλαμικά καθεστώτα που οι μετανάστες ευχαρίστως θα εγκαθίδρυαν στην Ευρώπη.


"Οι δυτικοί, αφού βομβαρδίζουν τη Μέση Ανατολή, καταδικάζουν την Αφρική σε υποσιτισμό, χρησιμοποιούν τον τρίτο κόσμο ως πειραματόζωα, τώρα ανακάλυψαν ότι θίγονται από την αμφίεση των ξένων. Όσων, δηλαδή, χρησιμοποιούν για τις δεύτερες και τρίτες δουλειές."


Ευτυχώς που μέχρι τώρα δεν ήρθαν ως μετανάστες και κανίβαλοι συνηθισμένοι να κυκλοφορούν γυμνοί, γιατί ο Τσιριγώτης θα είχε ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας.


"Οι δυτικοί φροντίζουν τις γυναίκες! Αυτές που αγοράζουν και πωλούν σαν φτηνό σεξουαλικό κρέας και τις άλλες που προβάλλουν ημίγυμνες στην TV, στο διαδίκτυο, στα περιοδικά, στις εφημερίδες."


Η αλήθεια είναι ότι στη Δύση κανείς δεν αναγκάζει τις γυναίκες να κυκλοφορούν ημίγυμνες, εκτός ίσως από τα μεγαλοστελέχη της εκπαίδευσης που θέλουν να εγκρίνουν τα προσόντα τους προτού τις διορίσουν.