Sunday, October 3, 2010

Hellenic American University

Το Hellenic American University επέδειξε μία ιδιαίτερα έντιμη στάση στο θέμα των αιτιάσεων των χωροφυλάκων της Διαμαντοπούλου. Αρνήθηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων αντίστοιχων ιδρυμάτων, τα οποία έσπευσαν να δημιουργήσουν συνεργασίες με όποιο ευρωπαικό ίδρυμα βρήκαν πρόχειρο, αρνήθηκε τον υποβιβασμό του από τη διεφθαρμένη Ελληνική πολιτεία, και αρνήθηκε τη μετονομασία του σύμφωνα με τα κέφια της Διαμαντοπούλου.

Βέβαια, το Hellenic American University δημιούργησε επίσης μία πολύ καλή υποδομή που στο μέλλον θα μπορούσε να επισκιάσει πολλά τμήματα κρατικών πανεπιστημίων, και αυτό δεν είναι κάτι που θα ευχαριστούσε την κακομαθημένη παιδίσκη.

Με βαρύγδουπες δηλώσεις περί πατάξεως της ανομίας, η Διαμαντοπούλου διέταξε ως νέα Αντουανέτα το κλείσιμο του Hellenic American University, δηλώνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει το τι είναι νόμιμο στις ΗΠΑ. Ακριβώς εδώ όμως βρίσκεται και η ουσία της υπόθεσης: Εάν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρίζεται ως πανεπιστήμιο τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με ποιό δικαίωμα η Ελλάδα, με τα ερειπωμένα κρατικά πανεπιστήμια όπου ανθούν οι καταλήψεις και η διαφθορά, αμφισβητεί το νομικό καθεστώς τους;

"Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες στο «Βήμα» ο κ. Λεωνίδας Κώσκος, πρόεδρος του Ηellenic Αmerican University, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμό του κατά το παρελθόν και έχει πετύχει την αναστολή της. « Δεν είμαστε κολέγιο και νομικά δεν μπορούμε να ενταχθούμε στον νέο νόμο που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας » δηλώνει ο ίδιος. « Είμαστε αμερικανικό πανεπιστήμιο και η λειτουργία μας υπόκειται στις αρχές του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ. Δεν μπορούμε να εμφανιστούμε με άλλο όνομαπέραν εκείνου που έχει εγκρίνει το Νιου Χαμσάιρ και δεν έχουμε καμία σχέση με τις ελληνικές επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρεται ο νόμος του υπουργείου Παιδείας.Ο νόμος αυτός συνολικά δεν μας αφορά και υπάρχει ένα νομικό κενό στις περιπτώσεις όπως η δική μας » λέει ο κ. Κώσκος. Το εκπαιδευτήριο έχει 300 σπουδαστές και όπως δηλώνει ο κ. Κώσκος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά έως ότου λυθεί το θέμα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο."