Tuesday, October 12, 2010

Η συμμετοχή αλλοδαπών στις εξετάσεις

Σε μία απόλυτη ταύτιση, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΟΛΜΕ φωνασκούν για το θέμα της συμμετοχής αλλοδαπών μαθητών στις εξετάσεις παρά το γεγονός ότι αυτοί δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ξεκινώντας από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, αυτή αποτελεί ένα μνημείο συνδικαλιστικής αισχρότητας. Ο Πεππές και ο Παπαχρήστος κάνουν λόγο για "ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία". Θα περίμενε κανείς ότι στα πλαίσια μίας τέτοιας "ισότιμης συμμετοχής" είτε απαιτείται από όλους η προσκόμιση εγγράφων, είτε από κανέναν. Η ΟΛΜΕ όμως είναι μαθημένη σε τέτοιες επιλεκτικές διαδικασίες, αφού με τον τρόπο αυτό τα παιδιά και τα ανίψια των συνδικαλιστάδων απέκτησαν θέσεις στην εκπαίδευση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σχετική ανακοίνωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΝ είναι σχεδόν η ίδια με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. Μία λεπτομέρεια που καλό είναι να προσέξουν όσοι νομίζουν ότι το ποιό κόμμα θα πάρει τις περισσότερες θέσεις στην ΟΛΜΕ έχει κάποια σημασία, μιά και οι θέσεις της ΔΑΚΕ, τόσο στο συγκεκριμένο όσο και σε άλλα ζητήματα, είναι ουσιαστικά η θέση της αριστεράς.

Καθώς όμως ο τομέας παιδείας του ΣΥΝ κόπτεται για θέματα ισονομίας, ίσως θα ήταν η κατάλληλη στιγμή ώστε η συντρόφισσα Σίσσυ Βελισαρίου να μας εξηγήσει για το πως μία απόφοιτος του Deree μπορεί να είναι διορισμένη καθηγήτρια σε δημόσιο πανεπιστήμιο, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει για όλους τους αποφοίτους του Deree.