Friday, October 1, 2010

Η Άννα Διαμαντουέτα και οι απουσίες

Πλήττοντας στο ανάκτορό της, η Άννα Διαμαντουέτα αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα των απουσιών. Αφού χάρισε τις απουσίες της περσινής χρονιάς με το αστείο πρόσχημα της επιδημίας γρίπης, τώρα ανακάλυψε ότι το πρόβλημα με τις απουσίες βρίσκεται στην ύπαρξη δικαιολογημένων απουσιών λόγω ασθενείας:

"Οπως τόνισε χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου «το φαινόμενο αυτό είναι αδιανόητο και προσβλητικό. Τα παιδιά, επειδή έχουν το δικαίωμα της συμπλήρωσης 150 απουσιών από τη σχολική αίθουσα, προσκομίζουν πλαστά δικαιολογητικά για υποτιθέμενα προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός,τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής». Η κυρία Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι για να παταχθεί ακριβώς αυτή η πρακτική θα μειωθεί δραστικά το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο απουσιών, ενώ θα ακολουθείται και διαφορετικός τρόπος αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης των απουσιών που οφείλονται ή αποδίδονται σε πρόβλημα υγείας."


Ποιός θα είναι άραγε αυτός ο "διαφορετικός τρόπος αιτιολόγησης και τεκμηρίωσης των απουσιών"; Θα περνάνε τους μαθητές από υγειονομικές επιτροπές του δημοσίου;

Το ότι η τραγελαφική γηραιά αυτοκράτειρα της Κοζάνης απειλεί με δραστική μείωση των απουσιών που η ίδια πέρυσι δραστικά αύξησε δείχνει πόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη είναι η πολιτική που ακολουθείται στο Υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, αν η Διαμαντοπούλου είχε πατήσει ποτέ σε δημόσιο σχολείο θα ήξερε ότι οι απουσίες έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να μετρώνται κανονικά, και κανένας διευθυντής σχολείου δεν έχει την πρόθεση να αφήσει μαθητή από απουσίες για να πρέπει μετά να αντιμετωπίσει την οργή συνδικαλιστών και άλλων παραγόντων και φυσικά τις μηνύσεις των γονέων των μαθητών.

Όσο για το παράδειγμα που παίρνουν τα παιδιά, δεν έχει παρά να κοιτάξει στην αυλή της και να αναρωτηθεί τι παράδειγμα δίνουν στους σημερινούς μαθητές οι κηφήνες που έχει μαζέψει.

Το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά βέβαια το δίνουν η ίδια η Υπουργός, που έγινε νομάρχης στα 25, μαζί με τον αυτοκρατορικό σύζυγο που λεχωνιάζει στο Κτηματολόγιο.