Friday, September 24, 2010

Μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ΙΕΚ

Διαβάζουμε στα σχέδια της Αννούλας για το συνοθύλευμα που καλείται "δια βίου μάθηση":

"Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετική αίτηση των δημόσιων Ι.Ε.Κ., είναι δυνατή η ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ι.Ε.Κ. αυτά, για την κάλυψη του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους. Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των δημόσιων Ι.Ε.Κ. γίνεται κατά προτεραιότητα από τους εκπαιδευτικούς που διατίθενται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο και, εφόσον αυτοί δεν επαρκούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις"


Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορεί να μη συμπλήρωναν ωράριο στο σχολείο τους, αλλά ήξεραν να διεκδικούν τις ωρομισθίες από το γειτονικό ΙΕΚ ώστε να εξασφαλίζουν σημαντικό επιπλέον εισόδημα. Φυσικά αυτό παρακάμπτοντας τη διαδικασία αιτήσεων που ίσχυε για τους "κοινούς θνητούς", και πάντα σε βολικές γι'αυτούς ώρες που κανόνιζε ο "συνάδελφος διευθυντής του ΙΕΚ".

Φυσικά οι διάφοροι ολμέδες που ουρλιάζουν για τις χαμηλές αποδοχές των εκπαιδευτικών ποτέ δε μίλησαν για τα εισοδήματα αυτά!

Μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και με ποιό τρόπο, γιατί σίγουρα το μιαρό παραεκπαιδευτικό κύκλωμα των ΙΕΚ θα προσπαθήσει να βρει τρόπο ώστε να δημιουργήσει νέες νοσηρές καταστάσεις.