Thursday, September 23, 2010

Η Ελλάδα εναντίον του υπολοίπου κόσμου

Φαίνεται πως το όραμα υπερεθνικιστικών κύκλων για την Ελλάδα εναντίον όλου του υπολοίπου κόσμου θα υλοποιηθεί από έναν Αλαβάνο, ο οποίος θα σηκώσει το εθνικιστικό φλάμπουρο αμφισβητώντας όλες τις πολιτισμένες χώρες, και αυτό με το ειδικό βάρος της ανυπέρβλητης και μοναδικής γνώσης που το Ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο χορηγεί κατά αποκλειστικότητα στους φοιτητές του, μαζί με μαθήματα κατάληψης, αντιγραφής, λογοκλοπής, καριέρας σε κομματικές νεολαίες και ξυλοδαρμού αντιπάλων.


...κατά τη διάρκεια της 12ης Συνόδου Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας με τη συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του ΤΕΕ, που συγκλήθηκε στο ΕΜΠ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νίκος Μουσιόπουλος και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Αλαβάνος, ζήτησαν ενιαία αντιμετώπιση και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις στο θέμα της αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο κ. Αλαβάνος ξεκαθάρισε ότι το ΤΕΕ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να μπλοκάρει την επαγγελματική αναγνώριση στους αποφοίτους Κολεγίων και με τις πρώτες αιτήσεις που θα έχει για εγγραφές από αποφοίτους Κολεγίων θα προσφύγει εναντίον και των επαγγελματικών σωματείων του εξωτερικού και ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να γίνει πιστοποίηση ότι οι σπουδές είναι αντίστοιχες των ελληνικών.


Σίγουρα οι ξένοι θα εντυπωσιαστούν τόσο από τα επιχειρήματα του αφελούς Αλαβάνου, που θα σπεύσουν να αναμορφώσουν και τα δικά τους πανεπιστήμια σύμφωνα με τα πρότυπα των Ελληνικών. Ίσως να φωνάξουν και εμπειρογνώμονες του ΣΥΡΙΖΑ για να τους δώσουν τα φώτα τους.

Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά ΑΕΙ θα μοιράζουν και μεταπτυχιακά προκειμένου να δείξουν πως είναι ανώτερα των ξένων, και αν οι ξένοι δεν υποχωρήσουν θα αρχίσουν να μοιράζουν και διδακτορικά:


Τα ελληνικά Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια, ως κατά νόμον αρμόδια, πιστοποιούν ως επιπέδου Master τα διπλώματα πενταετών σπουδών των Μηχανικών και των Γεωπόνων και καλούν την Πολιτεία να τα αναγνωρίσει και διά νόμου, με την κατάταξή τους στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.


Με άλλα λόγια, κάποιοι καρεκλοκένταυροι πήραν μία αυθαίρετη απόφαση και τώρα απαιτούν από την πολιτεία να την αποδεχτεί αδιαφορώντας για την παγκόσμια ακαδημαική πρακτική προς χάριν του Ελληνικού δαιμονίου.

Αν είναι η Ελλάδα να αποτελεί νησίδα καταφυγής υπερφίαλων καρεκλοκένταυρων, τότε δεν υπάρχει λόγος να αναγνωρίζεται το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Σίγουρα οι αντίστοιχοι Ευρωπαικοί ΔΟΑΤΑΠ θα βρουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν τα Ελληνικά ψευδεπίγραφα πτυχία.