Friday, August 27, 2010

Η μικρή Άννα στη χώρα της κλειτοριδεκτομής

Με εντολή της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και της αποφοίτου ενός κέντρου μεταλυκειακής εκπαίδευσης Θάλειας Δραγώνα, ξεκίνησε η κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό. Φυσικά την αρωγή του προσέφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης(!) Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και παραχώρησε χώρους του Πολεμικού Ναυτικού!

Αναρωτιόμαστε εάν η μικρή Αννούλα θα κάνει την τιμή στους μουσουλμάνους φίλους της να είναι και παρούσα στην πρώτη κλειτοριδεκτομή που θα λάβει χώρα στο τζαμί.

Αυτά βέβαια τη στιγμή που στις χώρες των λαθρομεταναστών οι Χριστιανοί βρίσκονται υπό διωγμό:


Στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο Μουμπάρακ, η Dina εξέφρασε τη βαθιά αγωνία της για την κακομεταχείριση και τα συνεχή προβλήματα που συναντά παντού όπου πηγαίνει, τα οποία περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς και ταπεινώσεις. Λέει πώς “λόγω της αγάπης της για τον Ιησού” άφησε τη μουσουλμάνα μητέρα της και πήγε να ζήσει με τον χριστιανό πατέρα της, εγκαταλείποντας το σχολείο όπου διωκόταν από δασκάλους και μαθητές. «Με είχαν απειλήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Μια φορά επιστρέφοντας από το σχολείο, ένας γενειοφόρος νεαρός βγήκε από ένα αυτοκίνητο, με σήκωσε από τα ρούχα μου από το έδαφος και με προειδοποίησε ότι αν ο πατέρας μου και εγώ δεν επιστρέψουμε στο Ισλάμ, θα μας σκοτώσουν και τους δυο μας.”


Η Dina, που τώρα για τα τελευταία δύο χρόνια ζει με τον πατέρα της, πρέπει να μετακινείται μαζί του από το ένα μέρος στο άλλο σε αναζήτηση προσωπικής ασφάλειας και για τους δύο, εν όψει των πολλών απειλών που αντιμετωπίζουν από τότε που ο πατέρας της δήλωσε την μεταστροφή του στον Χριστιανισμό και την επιθυμία του να αλλάξει τον θρησκευτικό του προσδιορισμό στα επίσημα έγγραφα.



Τον Ιούνιο του 2009 ένα δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να διατάξει την Πολιτική Γραμματεία να αλλάξει τον θρησκευτικό προσδιορισμό του στην ταυτότητά του ώστε να αντικατοπτρίζει τη χριστιανική θρησκεία του και το Χριστιανικό όνομά του, το Πέτρος Αθανάσιος. Η απόφαση του Δικαστηρίου, δήλωσε ότι η θρησκευτική μεταστροφή ενός μουσουλμάνου είναι εναντίον του ισλαμικού νόμου της Σαρία και συνιστά απειλή για τη “Δημόσια Τάξη” στην Αίγυπτο.