Wednesday, August 18, 2010

Οι υποκριτές του ΣΥΝ

Το τμήμα παιδείας του ΣΥΝ έρχεται για μία ακόμα φορά να επιδείξει την υποκρισία της αριστεράς με ανακοίνωσή του στην οποία επιτίθεται στον Πανάρετο:


"...Ο κ. Πανάρετος, ως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, πρόσφατα πραγματοποίησε ενημερωτική περιήγηση στη Μέκκα του νεοφιλελευθερισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και εμφανίζεται πλέον ως ένθερμος θιασώτης της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και της μετατροπής της γνώσης σε εμπόρευμα.

Τα προβαλλόμενα σχέδια για τη δημιουργία διετών κολλεγίων αποσκοπούν στην εκ των υστέρων ηθική και ουσιαστική νομιμοποίηση των κολεγίων που ήδη λειτουργούν παρά συμβάλλουν στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματος.


Ο Συνασπισμός έχει καταθέσει τις προτάσεις του ζητώντας:

...την ελεύθερη πρόσβαση όλων των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και την άμεση κατάργηση της «βάσης του 10», προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ την οποία τελευταία φαίνεται να εγκαταλείπει..."


Γιατί η συντρόφισσα Σίσσυ Βελισσαρία δεν αναφέρει και τις σπουδές της, ώστε να επικυρώσει με το προσωπικό της παράδειγμα την απέχθεια του τμήματος παιδείας του ΣΥΝ τόσο στη νομιμοποίηση των κολεγίων (περιλαμβανομένου του Deree από όπου πήρε το πτυχίο της) όσο και στη "νεοφιλελευθεροποίηση της εκπαίδευσης", χάρη στην οποία πολλοί γόνοι στελεχών του ΣΥΝ κάνουν σπουδές σε Αγγλία και Αμερική;

Η ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που ευαγγελίζεται ο ΣΥΝ δεν ακούγεται καθόλου άσχημα. Γιατί όμως ο ΣΥΝ δεν μας προσδιορίζει και το πόσοι από όσους εγγραφούν με τον τρόπο αυτό σε ΑΕΙ θα "πρέπει" να αποφοιτήσουν, και τι θα γίνει με τα τμήματα που δε θα συγκεντρώσουν ικανό αριθμό εγγραφών;