Monday, August 16, 2010

Η Διαμαντοπούλου και οι καφέδες

Το Βήμα μας πληροφορεί πως η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να ασχοληθεί με μία ιδιαίτερη περίπτωση καθηγήτριας που πηγαίνει στην τάξη με τον καφέ της:

"Καθηγήτρια που πίνει καφέ μέσα στην τάξη έχει εκνευρίσει την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Η εν λόγω καθηγήτρια στην αλληλογραφία της με το υπουργείο υποστηρίζει σθεναρά ότι πίνει καφέ για... λόγους υγείας.

Μάλιστα η επίμονη καθηγήτρια κατόρθωσε να αποσπάσει βεβαίωση από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας ότι... «πάσχει από ορθοστατική υπόταση και χρήζει καφεποσίας εντός της αιθούσης κατά τη διάρκεια του μαθήματός της». Η κυρία Διαμαντοπούλου ευλόγως θεωρεί ότι έχει ανακύψει και θέμα... διευθυντή του Κέντρου Υγείας και ετοιμάζεται να το συζητήσει με την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου."


Το δικό μας ερώτημα είναι γιατί η Διαμαντοπούλου χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την Αμφιλοχία για να βρει μία καθηγήτρια που πίνει καφέ στη σχολική αίθουσα, και δεν ξεκίνησε από κάπου πιο κοντά στην έδρα της. Μήπως φοβήθηκε ότι μπορεί να ανακάλυπτε κάτι χειρότερο από καφέ;