Saturday, August 14, 2010

Υπουργείο Παιδείας: Λεφτά για συμβούλους υπάρχουν

Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τις υπηρεσίες συμβούλων:

Το Υπουργείο έχει επιδοθεί σε διαγωνισμούς για πανάκριβες υπηρεσίες συμβούλων. Είναι φανερό πως οι υπηρεσίες είναι υπερκοστολογημένες. Το γεγονός πως είναι χρήματα του ΕΣΠΑ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ούτε τις αμοιβές, ούτε τους διαγωνισμούς, καθώς δεν υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τέτοιες υπηρεσίες. Επίσης οι αμοιβές αυτές δεν χρηματοδοτούνται 100% από το ευρωπαϊκό ταμείο, αλλά συγχρηματοδοτούνται και από το ελληνικό δημόσιο, που σημαίνει πως και εμείς συμπληρώνουμε στους μισθούς των golden boys της εκπαίδευσης. Τα ποσοστά αναφέρονται στις προκηρύξεις που μπορεί να δει όλος ο κόσμος στο http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageid=34&tablepageid=7&langid=1. Πιο αναλυτικά:

1. Σύμβουλος επικοινωνίας. 270.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης ως ακόμη δύο έτη με κόστος 180.000 ευρώ ακόμη.

http://www.edulll.gr/UserFiles/File/prokirikseis/115632_%CE%91P2725_PERIL_epikoin_symvoulos.pdf

2. Άλλος σύμβουλος αξιολόγησης του ΕΣΠΑ. Αμοιβή 300.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλες 300.000 για άλλα τρία χρόνια.

http://www.edulll.gr/UserFiles/File/PROKHRYXEIS_eyd/125422_PERILHPSH_PROKHR_SYMV_DHMOSIOT.pdf

3. 70.000 ευρώ για τρεις μήνες σε σύμβουλους συγχωνεύσεων.

http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageid=34&tablepageid=7&langid=1

1.000.000 ευρώ για αηδίες και για υπηρεσίες που μπορούν να δοθούν από τους μονιμους υπαλλήλους του υπουργείου. Τί υπηρεσίες παρεχουν δηλαδή αυτοί οι σύμβουλοι που πληρώνονται πιο πολύ και από τους υπουργούς;


Τελικά όλοι αυτοί που βρίσκονται στο Υπουργείο ως αποσπασμένοι, καθώς και η πληθώρα διευθυντών που περιφέρονται με ύφος, είναι σε θέση να προσφέρουν κάποιο στοιχειώδες έργο χωρίς να χρειάζεται η πρόσληψη συμβούλων; Και ποιά θα είναι άραγε τα golden boys που θα προσληφθούν σε αυτές τις θέσεις;