Tuesday, August 3, 2010

Υπουργείο Εθνικής Παιδείας

Φαίνεται πως αυτός ο τίτλος φαντάζει πλέον προσβλητικός για την τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς η κατά λάθος εκτύπωση απολυτηρίων Λυκείου με το παλιό λογότυπο προκάλεσε τη λυσσαλέα αντίδραση των εγκεφάλων που απαίτησαν από τους καθηγητές να γυρίσουν επειγόντως στα σχολεία για να εκτυπώσουν καινούρια απολυτήρια, και από τους μαθητές να τα επιστρέψουν για να πάρουν καινούρια.

Από τη στιγμή που τα απολυτήρια εκτυπώθηκαν από το επίσημο λογισμικό των σχολείων και είχαν τη σφραγίδα του κράτους, δεν υπήρχε κανένας λόγος για την επανέκδοσή τους. Εκείνο που ήθελε να τονίσει η πολιτική ηγεσία ήταν η κατεύθυνση που επιδιώκεται να δοθεί στην παιδεία, ώστε αυτή να χάσει κάθε εθνικό χαρακτήρα και να τεθεί στην υπηρεσία του οικουμενισμού.

Σε μία εποχή κοινωνικής αναταραχής, που γίνεται συνεχώς λόγος για την εξοικονόμηση πόρων, όλη αυτή η αναταραχή προκειμένου κανένα απολυτήριο να μη φέρει την αναφορά στην Εθνική Παιδεία είναι απλώς ενδεικτική της δουλικότητας της γηραιάς υπουργού προς τη Λέσχη Μπίλντερμπεγκ.