Monday, April 26, 2010

Οι "αποκλειστικές πληροφορίες" της ΠΕΑ

Η γνωστή για το ρόλο της ΠΕΑ θεώρησε καλό να εκδόσει δελτίο τύπου με τις "αποκλειστικές πληροφορίες" της για το θέμα των διορισμών, που είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο σπεύδουν κάποιοι να καταλάβουν θέση στο προεδρείο της ΠΕΑ.

Αυτές οι "αποκλειστικές πληροφορίες" μας λένε ουσιαστικά ότι οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της ΠΕΑ για τα συμφέροντα των συνδικαλιστάδων της έπιασαν τόπο και ότι το υπουργείο έχει πεισθεί να επιβάλλει τις προσλήψεις αποκλειστικά από τον πίνακα των αναπληρωτών (δηλαδή των επί χρόνια ευνοημένων του συστήματος) όχι μόνο για την ΠΔΣ ή τη Σιβιτανίδειο, αλλά και για τα ιδιωτικά σχολεία! Δηλαδή το κράτος θα επιβάλλει στο ιδιωτικό σχολείο να προσλάβει όποιον εκείνο επιθυμεί κατά τα κομμουνιστικά πρότυπα. Το ευνόητο ερώτημα είναι σε τι θα διαφέρει τότε το ιδιωτικό σχολείο από το δημόσιο.

Για να καλυφθεί η αδικία που μεθοδεύουν η Δουλγεράκη και η Παντζαρτζή για λογαριασμό της ΠΕΑ, στον πίνακα που θα προκύψει θα περιλαμβάνονται και άλλα κριτήρια, όπως οι ξένες γλώσσες και το ECDL(!) και φυσικά ο αριθμός τέκνων ώστε οι πολύτεκνοι να μη μείνουν παραπονεμένοι.

Είναι πραγματικά απύθμενο το θράσσος της ΠΕΑ να πιέζει προς την επιβολή συγκεκριμένων καταστάσεων και μετά να τις παρουσιάζει ως "αποκλειστικές πληροφορίες". Το σίγουρο είναι πως ως αποτέλεσμα των πιέσεων αυτών θα δούμε τη Δουλγεράκη και την Παντζαρτζή να διορίζονται σύντομα, όπως έγινε και με τα παλαιότερα μέλη του προεδρείου της ΠΕΑ.