Sunday, March 28, 2010

Δεκάδες εκπαιδευτικοί στον Αη Στράτη

Η Ελευθεροτυπία μας πληροφορεί ότι το φαινόμενο Αη Στράτη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεκάδες εκπαιδευτικοί τοποθετούνται εκεί για να καρπωθούν τα περιζήτητα μόρια της περιοχής, αλλά λίγοι βρίσκονται πραγματικά εκεί, και αυτό γιατί δεν έχουν καλύτερο μέσο από τους υπόλοιπους που πέτυχαν καλές αποσπάσεις:


"Αμείβονται για να διδάσκουν στους μαθητές του νησιού σχεδόν 50 καθηγητές! Μόνο που οι περίπου 40 δεν είναι στον Αϊ-Στράτη. Κάπου σε κάποιο γραφείο του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα είναι χωμένοι καλύπτοντας, λέει, «υπηρεσιακές ανάγκες». Κάπως έτσι παίρνουν τα μόρια της υπηρεσίας στο δυσπρόσιτο ερημονήσι και σε δυο χρόνια από το δυσπρόσιτο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα πάνε όπου θέλουν στην κυριολεξία...

...Ας σημειωθεί ότι το θέμα αυτό είχαν αναδείξει πριν από περίπου δύο χρόνια οι καθηγητές του νησιού παριστάνοντας σε φωτογραφία τα «φαντάσματα». Το γεγονός είχε προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον, το οποίο όμως όπως φάνηκε δεν έφτανε παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ώστε να υπάρξει λύση.

Για τούτο και οι καθηγητές επανέρχονται σημειώνοντας πως το νησί από «τόπο εξορίας» οι σύγχρονες κυβερνήσεις «μέσω της ανάγκης να μορφωθούν τα λιγοστά παιδιά του, το έχουν μετατρέψει σε φάμπρικα ρουσφετιού και εξυπηρέτησης ημετέρων».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως μόνο φέτος οκτώ καθηγητές πήραν μετάθεση για Αϊ-Στράτη και ταυτόχρονα απόσπαση για υπουργεία ή άλλες διευθύνσεις. Κραυγαλέα η περίπτωση μιας καθηγήτριας, η οποία ενώ είχε οργανική θέση στον Πύργο Ηλείας, πήρε μετάθεση για τον Αϊ-Στράτη και ταυτόχρονα απόσπαση για κάποιο υπουργείο. "


Οι καθηγητές του νησιού είχαν προσπαθήσει να "ενοχλήσουν" για το θέμα και τον Καραμανλή, αλλά φυσικά εκείνος αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους. Είναι εξίσου απίθανο να συναντηθεί μαζί τους και κάποιος από τους τωρινούς κρατούντες...